Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Kend az ősz hajra ezt az egyszerű receptet és az eredmény meghökkent...

Kend az ősz hajra ezt az egyszerű receptet és az eredmény meghökkent majd téged is!

Egy bizonyos életkor után az ember bizony elkezd őszülni. Ilyenkor kezdődik a hajfestés, ami azonban sokszor okoz bosszúságot, kellemetlenséget. Nem tudjuk kellőképp befesteni, kikandikálnak az ősz hajaink, és nem is beszélve a festék roncsoló hatásáról.

 

Olyan hajfestékek is vannak, melyek színárnyalatáról hiába ábrándozunk, egyszerűen nem fogják be az ősz hajszálakat. A megoldás az lehet, ha egy teljesen természetes módszert választunk, hiszen ez egészségesebb, és sokkal megbízhatóbb is. Ha szeretnénk visszahozni a szürke haj természetes színét, akkor mindenképp ki kell próbálnunk az alábbi módszert.

Elkészítés:

Hámozzuk meg 5 burgonyát. A krumplikat használjuk fel például az ebédhez, a hajszínezéshez nekünk csak a héjra lesz szükségünk.

Töltsünk két csésze hideg vizet egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a héjat. Miután el kezd forrni, vegyük kisebb lángra a tüzet, és még hagyjuk párologni 5 percig.

Ezután vegyük le serpenyőt a tűzről, és hagyjuk állni addig, míg kihűl. Miután kihűlt, szűrjük le a levét egy edénybe, adjunk hozzá néhány csepp levendula vagy rozmaring illóolajat, majd töltsük egy kisebb, jól záródó üvegbe.

Hogyan használjuk?

Mossuk meg a hajunk a megszokott módon, majd egy alapos öblítés után masszírozzuk be az előbb elkészített burgonya levével a hajunk egész felületét. Vigyázzunk, hogy mindenüvé jusson a léből, kézzel jó alaposan gyúrjuk át a hajunk.

Ezt már nem kell leöblíteni, formázzuk és szárítsuk a hajunk a megszokott módon. Aki kipróbálta már a tejesen természetes módszert, csak ajánlani tudja minden ősz hajjal küszködő számára.

Szerző: tudasfaja.com

loading...