Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulj meg az időjárás okozta fejfájástól fájdalomcsillapító nélkül!

Így szabadulj meg az időjárás okozta fejfájástól fájdalomcsillapító nélkül!

Hirdetés

Vannak emberek, akik annyira frontérzékenyek, hogy a legkisebb időjárási változást is jóval hamarabb megérzik. Van, aki a hideg, van pedig, aki a meleg idő közeledtétől készül ki.

A frontérzékenység okozta fejfájás nagyon kellemetlen tud lenni, és igen nehéz tőle szabadulni. Az alábbiakban néhány olyan tippet mutatunk, melyek segítségével enyhíthetjük a fejfájást.

Hirdetés

1.Masszírozás

Tudományosan bizonyított tény, hogy heti 2-3 masszázs segítségével megelőzhetjük a fejfájást. A masszírozástól helyreáll a vérkeringés, ellazul a szervezet, és enyhül a görcsösség. A nyaki, és homlokrészt masszírozzuk óvatosan, de határozottan.

2.Enyhe torna

A feszültség, és a rossz vérkeringés is okozhat fejfájást. Néha végezzünk nyakkörzést, hogy oldjuk a feszültséget, és helyreálljon a vérkeringés. Mozgassuk oldalra, és le-fel pár másodpercig a fejünk.

3.Hideg-meleg

Ha lüktető fájdalmat érzünk, alkalmazzunk hideg vizes borogatást a homlokrészre, ha nyomott, tompa a fájdalom, akkor meleg vizes borogatást használjunk a nyaki részre. Így szabályozhatjuk a vérnyomást.

4.Mértékletes koffeinfogyasztás

A koffein szűkíti az ereket, és ennek következtében fejfájás alakulhat ki. Ne igyunk egy nap több, mint 3 csésze kávét. Csökkentsük a kávé, és a csokoládéfogyasztást.

5.Hidratálás

Naponta fogyasszunk el 1-1,5 liter vizet, így szabályozhatjuk a véráramlást, megakadályozhatjuk a kiszáradást, és a fejfájást.

6.Dió, zöldségek, gyömbér

Fogyasszunk magnéziumban gazdag élelmiszereket, diót, friss zöldségeket, hüvelyeseket, zabot. A B6-vitamin szabályozza az idegrendszer működését, és enyhíti a frontérzékenységet. A gyömbér csökkenti a gyulladást, és enyhíti a fejfájást is.

7.Nyugodt környezet

Ha egy stresszes nap után hazaértünk, próbáljunk meg legalább egy fél órára minél nyugodtabb környezetet teremteni magunknak. Hallgassunk valami kellemes zenét, lazítsunk.

Fejfájás enyhítésére nagyon jó megoldás lehet a masszírozás. Először a két szemöldök között, a harmadik szemnél masszírozzuk, majd a homlok, és a tarkó rész gyúrjuk át. Pár perc az egész, de kellemes enyhülést hoz. Ha a hüvelyk-és mutatóujj közötti részt masszírozzuk, szinte azonnali enyhülést érezhetünk.

Hirdetés