Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 jel, hogy a szíved nem működik megfelelően

10 jel, hogy a szíved nem működik megfelelően

A szív-érrendszeri betegségek ma vezető haláloki tényezőnek számítanak szerte a világban, ami éppen elegendő indok ahhoz, hogy odafigyeljünk szívünkre és lehető legjobb gondját viseljük. 

 

A megelőzés a legjobb módszer, ám ha nem voltunk eléggé gondosak, akkor a korai probléma felismerés a következő lépcső. A következőkben 10 olyan tünetről lesz szó, amelyek arról árulkodnak, hogy a szív nem működik megfelelően, valamilyen probléma áll fenn.

1 – Mellkasi fájdalom, diszkomfort érzés

Szokatlan fájdalom, amely a mellkas mellett a karokban is tapasztalható. Ez lehet nyomás érzés, feszülés, éles fájdalom, égető érzés vagy elnehezedő érzés. Van, aki csak a karjában érez fájdalmat, van, akinek sugárzó. Ha rendszeresen érzel fájdalmat a mellkasban, ami kisugárzik onnan, soha ne hagyd figyelmen kívül.

2 – Gyakori köhögés

Több oka is lehet a rendszeres köhögésnek, ám ha rózsaszínes, vagy kissé véres köpettel jár, akkor már több figyelmet igényel. Szívbetegség és tüdőbetegség jele is lehet.

3 – Diszkomfort érzés a test többi részén

Ha a szív megfelelően pumpálja a vért a test minden részébe, akkor semmit nem fogsz érezni, ugyanakkor, ha valamilyen szív-érrendszeri problémád van, az az ereket is érintheti és dagadást tapasztalhatsz a lábaidban.

4 – Hányinger, étvágytalanság

Azoknak, akinek szívbetegsége van, gyakran szembesülnek étvágytalansággal és ehhez társuló hányingerrel.

5 – Stressz és idegesség

Azok, akik extrém idegesek, szorongóak, sokkal nagyobb eséllyel tapasztalhatnak meg korai szívrohamot. A túlzott stressz, a rossz étkezési szokások, a leterheltség és egyéb életmód faktorok emelik a vérnyomást és a szívroham bekövetkeztének esélyét.


6 – Szédülés

Szintén gyakori szív-érrendszeri betegségre utaló tünet. Ha gyakran érzed magad kábának, szédelegsz és van, hogy el is ájulsz egyértelmű ok nélkül, akkor azonnal fordulj orvoshoz.

7 – Sápadt bőr

Ha szívproblémád van, az a vérkeringést és az ereket is érintheti, ennek következtében pedig a bőrön is mutatkozhatnak jelei. Lehet, hogy az egész tested, lehet, hogy csak egy része lesz sápadtabb a többinél.

8 – Kiütések

Számos tanulmány beszámol arról, hogy a szívbetegséggel küzdő páciensek gyakran tapasztalnak kiütéseket, foltokat a bőrükön.

9 – Fáradtság

Persze, sok oka lehet a fáradtságnak, de ha hirtelen és viszonylag gyakran tör rád, és nem tudsz neki különösebb okot tulajdonítani, akkor nagy a valószínűsége, hogy szívbetegség áll mögötte.

10 – Izzadás

A rendszertelen izzadás szintén intő jele a szívbetegségnek. Ha nem vagy lázas, nem edzettél, nem siettél sehová és nincs odakinn 30+ fok meleg, akkor a szívprobléma is okozhatja, amely szédüléssel is társulhat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...