Kezdőlap EGÉSZSÉG Milyen pózban alszol? Így hat az egészségedre és ilyen betegségekkel számolhatsz!

Milyen pózban alszol? Így hat az egészségedre és ilyen betegségekkel számolhatsz!

Minden embernek van egy megszokott alvási pozíciója, ebben a pózban képes csak elaludni. Egy szakértő és egy kutatás szerint azonban minden pozíciónak vannak bizonyos hátrányai, ami az egészségügyi állapotunkban köszönnek vissza.

Háton

A vizsgálatok alapján az derült ki, hogy ez a póz nagyon jót tesz a hátnak. Emellett lehetővé teszi, hogy minimalizálódjanak a ráncok, megereszkedjenek a mellek és gyomorsav alakuljon ki. Mivel minden pozíciónak, így ennek is van hátránya, ami nem más, mint a horkolás.

Valamelyik oldalon

Ha valamelyik oldaladra fekve alszol el, csökkented vele a horkolást és javíthatsz az alvásodon, ami különösen a terhes nők számára jó. Ugyanakkor a vállra és a csípőre nehezedő súly képes ezekben a testrészekben egy idő után fájdalmat okozni és a szakemberek szerint a mellek megereszkedésében is döntő szerepet játszik ez a pozíció. 

Hason fekve

Ez a pozíció szintén képes csökkenteni a horkolást. Azonban, mivel ebben a testhelyzetben a gerinc az, ami terhelésnek van kitéve, így a nyaki és hátfájás felerősödhet. Emellett, mivel a hasra helyeződik a súly, így kisebb gyomor fájdalmak, az arcon ráncosodás és a mellek megereszkedése is előtérbe kerül.

AjánlásBiztosan mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy akkor mégis hogy aludjunk, ha minden pozíciónak van egészség károsító hatása?! A kérdést mi is feltettük. A szakember tanácsa az, hogy egy memória habos párnával egészítsük ki azokat a testrészeinket, amelyek a terhelésnek vannak kitéve, feküdjünk azokra. Nagyon fontos, hogy az ágy kényelmes legyen és a matrac a megfelelő testtartást elősegítse.

Szerző: tudasfaja.com

loading...