Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Így moss hajat sampon nélkül, ami 100-szor szebbé varázsolja a hajad!

Így moss hajat sampon nélkül, ami 100-szor szebbé varázsolja a hajad!

Hirdetés

Már nagyon sokan kértek tőlem sampon recepteket. Volt, amikor elkezdtem magyarázni a véleményemet a samponokról, volt, amikor csak őszintén leírtam, sampont készíteni otthon nagyon körülményes, mert enyhe tenzideket (mosóaktív anyagokat) beszerezni nehéz.

 

Hirdetés

 

 

Nem lehetetlen, persze, hiszen már nálunk is árul néhány webáruház, de még nem próbáltam készíteni.
Viszont a véleményem az egész samponozásról, tusfürdőzésről az hogy nem természetes dolog, és mit ilyen nem létfontosságú. Persze, a koszt le kell mosni, de a bőr/haj természetes zsírrétegét is lemossuk ezzel együtt, ami a bőrt általában kiszárítja, a hajat pedig visszazsírosodásra ösztökéli.

Miért is jó ez?

Hát a gyártóknak természetesen nagyon jó, mert aki sampont vesz; 90%-ban balzsamot is fog használni, hiszen a haja kiszárad, nehezen fésülhető, vagyis teljesen zsírtalan lesz, emiatt ráadásul sebezhetőbb is mindenféle környezeti ártalmaktól.

Az én ajánlatom: ne samponozzunk! Oké, a víz nem mos le minden koszt, amiből manapság van bőven, még a levegő is szennyezett. De a szódabikarbóna oldja a piszkot, sőt a zsírt is, mégis kevésbé árt a hajunknak. Öblítésül az almaecetes víz semlegesíti a szódabikarbóna maradékát, szintén zsíroldó, és visszaállítja a fejbőr ph-ját (merthogy annak is van).
Már hónapok óta nem használok sampont, és egyáltalán nem hiányzik.

így moss hajat sampon nélkül

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna (érzékeny fejbőrűeknek 1 kiskanál
  • 2.5 dl víz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2.5 dl víz

Elkészítés:

Egy üres flakonban keverjük össze a szódabikarbónát meleg vízzel, egy másikban az almaecetet meleg vízzel. Vizezzük be a hajunkat, majd tegyünk rá a szódabikarbónás vízből (hajhosszúságtól függően, akár az egészet). Masszírozzuk jól a hajunkba, majd öblítsük le. Utána öntsük rá az almaecetes vizet, ezt is masszírozzuk a hajunkba, majd öblítsük le. Ennyi.

Forrás

Hirdetés