Kezdőlap EGÉSZSÉG Így jelez a szervezeted, hogy túlzásba vitted a húsfogyasztást és ideje csökkenteni!

Így jelez a szervezeted, hogy túlzásba vitted a húsfogyasztást és ideje csökkenteni!

Az emberek nagyrésze alapvetően húsfogyasztó. Sőt, van aki el sem tudná képzelni egyetlen napját sem hús nélkül. Nem arra szeretnénk buzdítani, hogy vegetáriánus légy, csupán arra, hogy néha iktass be húsmentes napokat is.

A túlzott húsfogyasztás ugyanis különböző egészségügyi problémák kialakulásához vezethet!

Székrekedés

Ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni, fontos, hogy napi rendszerességgel (egy vagy akár több alkalommal is) menjünk a vécére.

Fontos, hogy a méreganyagok ki tudjanak ürülni a szervezetünkből. A túlzott húsfogyasztás, főleg a zsíros húsok fogyasztása székrekedést okozhat.

Éhségrohamok

A túlzott húsfogyasztás megnöveli a szervezetben a fehérjeszintet, és ez állandó éhségérzethez vezet. Ha sok húst fogyasztasz, és sokszor vagy indokolatlanul éhes, azt jelenti, hogy nem emészti meg a szervezet megfelelően.

A másik erre utaló jel a szem alatti karikák megjelenése lehet. Annak következtében alakulhat ki, hogy vesék munkája lelassult.

Fáradtság, hányinger

Ha nem tudjuk rendesen megemészteni a húst, kellemetlen szájszag, nehéz légzés, és a legyengült immunrendszer is jelezhet.

A nem megfelelő emésztés következtében a baktériumok elszaporodnak a szervezetünkben, és hányinger, gyomorfájdalom alakulhat ki.

tudasfaja.com

loading...