Kezdőlap EGÉSZSÉG Így fordítsd vissza a porckopást rövid időn belül, természetesen!

Így fordítsd vissza a porckopást rövid időn belül, természetesen!

Hirdetés

A porckopás az idő múlásával nagyon sok ember életét megnehezíti. Nemcsak a sportolók, aktív életmódot folyatók vannak kitéve porcproblémáknak, hanem a passzív, ülő életmódot folytatók is jó ha tudják, hogy náluk is előfordulhat ez a kór.

Az ízületi porckopást az ízületeket borító porcok, belső szalagok és az ízületi folyadék nem megfelelő működése okozza, főként idősebb korban, de fiatalabbaknál is előjöhet, főként ha valaki hajlamos rá, mert a szüleinél, nagyszüleinél is előfordult a betegség. A porckopás egyik legkellemetlenebb tünete a fájdalom, amely lehet enyhébb, de olyan mértékű is, hogy az illető alig tud mozogni.

Hirdetés

Szerencsére vannak gyógyászati lehetőségek, amelyekkel enyhíteni lehet a kellemetlen tüneteken. Ebben segít például a zselatin is!

  1. Tegyünk 5 g zselatinport 100 ml hideg vízbe, és hagyjuk egész éjszakán át állni. Reggelre a megdagadt zselatint oldjuk fel meleg vízben, és tegyük oda egy zománcozott edénybe a tűzre, hogy olvadjon teljesen fel, de ne hagyjuk semmiképp addig, míg felforrna. Ezt a főzetet fogyasszuk el reggel üres gyomorra, félórával a reggelizés előtt. Ha az íze nem tetszik, adhatunk hozzá citrom-, vagy narancslevet, mert a zselatin a C-vitaminnal együtt jobban fel tud szívódni. Ezt a módszert alkalmazzuk 30 napon keresztül.

  2. Zselatinos tejet is készíthetünk, 2 kiskanál zselatinport tegyünk bele 150 ml hideg tejbe egy óráig. Ízesítőként adhatunk hozzá mézet, vagy barnacukrot. Ha megduzzadt a zselatin, tegyük egy edénybe, majd mehet a tűzre folyamatos kavargatás mellett, de vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Ezután a készítményt tegyük be a hűtőbe. Ha lehűlt igyuk meg. A kezelés 3 hétig tart.

  3. Ha nincs kedvünk főzőcskézni, akkor készíthetünk zselatinos borogatást. Egy tiszta géz darabot mártsunk bele forró vízbe, majd csavarjuk ki. Ezután pár rétegbe hajtsuk össze a gézt, úgy,  hogy a rétegek közé szórjunk zselatinport. Ezt a borogatást helyezzük a beteg ízületekre, majd tegyünk rá egy réteg alufóliát, és ragasztószalaggal rögzítsük, hogy ne mozduljon el. Ez a módszer enyhíti a fájdalmat, a kezelés 1 hónapig kell tartson.

Fontos megjegyezni, hogy zselatinos kezelés nem ajánlott a gyomor- és májbetegeknek, vagy azoknak, akik epekővel küzdenek.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...