Kezdőlap EGÉSZSÉG Hiába a lazítások – megszólaltak a szakértők arról, ami ránk vár!

Hiába a lazítások – megszólaltak a szakértők arról, ami ránk vár!

Hirdetés

Mindenkit megcsapott a szabadság szele a hétvégén, ám a szaktárca szerint korai lenne feloldani még rendezvények tilalmát, az esküvők résztvevőinek korlátját és a családi rendezvények létszámkorlátját is.

 

Hirdetés
A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja.
Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor – ezt válaszolta az ATV Híradónak a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésre, hogy ha elérjük a nyitás következő fokozatát, vagyis ha már 4 millió embert beoltottak Magyarországon, akkor lehet-e majd az esküvők után lakodalmat tartani.
A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt.Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen maximum 50 fő vehet részt.
Hirdetés
loading...