Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ilyen piros foltok vannak a körmödön, gyorsan menj orvoshoz. Komoly problémát...

Ha ilyen piros foltok vannak a körmödön, gyorsan menj orvoshoz. Komoly problémát jelezhet!

Hirdetés

A hajunk, bőrünk, és körmeink állapota nagyon sok minden elárul életformánkról, és egészségi állapotunkról. Ha a körmeinken pirosas elváltozások találhatóak, azt jelzik, hogy valahol gyulladás van a szervezetünkben. Figyeljünk oda testünk jelzéseire!

A piros foltok akkor jelentkeznek, ha a kis vérrögük blokkolják a vérkeringést, és a hajszálerek megsérülnek. Ez leginkább akkor fordul elő, ha valamilyen fertőzés, vagy szívbillentyű problémája áll fenn. Ha csak néhány, gyorsan elmúló piros folt van a körmünkön, nem kell rögtön pánikba esni. Még mielőtt felállítanák a diagnózist, ne essünk kétségbe, hiszen a piros foltok nem kizárólagos jelei a szívbetegségnek.

Hirdetés

Ha piros foltokat, vagy csíkokat észlelünk a körmeinket, és nem akarnak elmúlni, sürgősen ellenőrizzük a testünk hőmérsékletét, hiszen lehetséges, hogy lázunk van. A bakteriális fertőzésekhez, vagy a gyulladásokhoz általában mindig enyhe láz, vagy hőemelkedés társul. Ha még soha nem jártunk szívorvosnál, akkor ajánlott elvégeztetni a rutinvizsgálatot, és akkor mindenképp ki fog derülni, hogy mi okozza a köröm-elváltozásokat.

Azonban az sem egy szabály, hogy ha valamilyen szívbetegségünk van, akkor kötelezően piros elszíneződések kell jelentkezzenek a körmeinken. Figyeljük testünk jelzéseit, hiszen akkor hamarabb megelőzhetjük a bajt. De nem kell pánikban esni, ha bármilyen foltot, vagy elváltozást észlelünk körmeinken, ugyanis leginkább a gombás fertőzés okozza az elváltozást, és nem egy komolyabb betegség. Mindenképp keressünk fel egy szakembert, hogy ne aggódjunk feleslegesen.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés