Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelem! Ha ezek közé az emberek közé tartozol, tilos szilvát fogyasztanod!

Figyelem! Ha ezek közé az emberek közé tartozol, tilos szilvát fogyasztanod!

A szilva az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, tele van értékes tápanyagokkal, és nagyon jót tesz az emésztésnek, ráadásul erős antioxidáns, méregtelenítő, és a plusz kilóktól is segít megszabadulni!

A fizikai munkások, sportolók számára ajánlott a rendszeres szilvafogyasztás, hiszen a benne található gyümölcscukor miatt nagyon sok energiát tartalmaz.

Télen, amikor nincs friss szilva, nyugodtan lehet aszalt szilvát, vagy szilvabefőttet enni. Az aszalt szilva ötször több energiát tartalmaz, mint a friss gyümölcs.

Nagyon sok benne a B-, és C-vitamin, a rost, a kálium, a magnézium, a szelén, a vas. Az aszalt gyümölcsök nagyon sok oldható rostot tartalmaznak, ezért segítségükkel csökkenthető a szív-, és érrendszeri betegségek, és a gyulladások kialakulásának megakadályozása.

Sőt, az emésztés szabályozásában, és a székrekedés esetén is fontos szerepe lehet az aszalt szilvának.

Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a szilva nem mindenkinek ajánlott, vannak ugyanis olyan betegségek, melyek esetén kifejezetten tilos sok szilvát enni.

“Az aszalt szilva nem ajánlott a cukorbetegek számára, hiszen nagyon magas a szénhidráttartalma.

Friss szilvát ne fogyasszanak azok akik hasmenéssel, krónikus veseelégtelenséggel, vagy vesekővel küzdenek”-hívják fel a figyelmet a szakértők.

tudasfaja.com

loading...