Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy néma gyilkos, amit nap mint nap használunk: rosszabb, mint az alkohol...

Egy néma gyilkos, amit nap mint nap használunk: rosszabb, mint az alkohol és a cigaretta!

A mi konyhákban is ott lapul az a néma gyilkos, ami sokkal károsabb, mint az alkohol és a cigaretta, minderről pedig mi mit sem sejtünk.

 

Kevesen tudják, de a fűszerek számos káros összetevőt tartalmaznak, többek között mesterséges színezékeket, tartósítószereket és akár génmódosított anyagokat is.

A fűszerek a feldolgozás ás a csomagolás, tárolás során szennyeződnek, különböző rovarok másznak bele, valamint rágcsálók szőre és széklete is szennyezheti. Hogy ezektől a gyártók megtisztítsák a fűszereket, mérgező anyagokkal sterilizálják a fűszereket, például etilén-oxiddal.

Ezt a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség 1994-ben karcinogén, vagyis rákkeltő anyagnak minősítette, laboratóriumi kísérletek alapján genetikai mutációt és kromoszóma-károsodást okozhat.

Milyen hatása lehet?Az emberekben főleg a központi idegrendszert károsítja, depressziót válthat ki, valamint irritálhatja a szemet és a nyálkahártyát is. Hosszú távon szem-, bőr- és nyálkahártya-irritációt okoz, valamint az agy és az idegrendszer működésének zavarával is jár.

Hogyan védekezhetünk?

Lehetőleg organikus és bio fűszereket vásároljunk, amelyek nem tartalmaznak káros összetevőket, mesterséges színezékeket és tartósítószert.

Szerző: tudasfaja.com

loading...