Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ezt a 3 hozzávalót keverd össze, majd kend be veled a hajad....

Ezt a 3 hozzávalót keverd össze, majd kend be veled a hajad. Az eredmény önmagáért beszél!

A hosszú tél után úgy tűnik végre előbújhat a sapkából a hajunk, élvezheti a friss levegőt, és a napsugarakat is. Azonban ilyenkor tavasszal nem árt egy kis extra kényeztetésben részesítenünk a hajunk!

A drága, és vegyszerekkel teli hajápolási termékek helyett, inkább keverjünk össze egy pár természetes hozzávalót, és ezáltal biztosítsuk a hajunk számára a szükséges tápanyagokat.

Az alábbi keverék segítségével helyreállíthatjuk hajunk természetes fényét, de megerősödnek a hajhagymák, és beindul a növekedési folyamat is.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál fahéj
  • 4-5 evőkanál biohajbalzsam vagy kókuszzsír
  • 3 evőkanál méz

Alkalmazás:

Ez a mennyiség közepes hosszúságú hajra ajánlott, ha valakinek hosszabb haja van, meg kell dupláznia az adagokat.

Keverjük össze a mézet, és a fahéjat, majd mikor egyenletesen eloszlott a fahéj, akkor keverjük hozzá a hajbalzsamot, vagy a szoba hőmérsékletű kókuszszírt, és a keletkezett krémes masszával kenjük be egyenletesen a nedves hajunk.

A kókuszzsír főleg száraz haj esetén ajánlott. Használhatunk egy régi fogkefét, vagy egy hajfestő ecsetet ahhoz, hogy egyenletesen el tudjuk oszlatni a keveréket.

A keveréket ne masszírozzuk a fejbőrbe, mert a fahéj miatt irritációt válthat ki. Fogjuk kontyba a hajunk, borítsuk be egy nejlonnal, majd egy törölközővel.

Maradjunk így 1-3 órán keresztül. A törölközőt 30 perc elteltével távolítsuk el, és csak a zacskót hagyjuk rajta. Az idő lejártával alaposan mossuk le a hajunk meleg vízzel. Annyiszor ismételjük meg a pakolást, míg el nem érjük a kívánt végeredményt.

Azt azonban nem árt tudni, hogy a világosabb hajat a fahéj elszínezheti egy idő után. Ez a keverék festett hajra nem hatékony!

tudasfaja.com

loading...