Kezdőlap EGÉSZSÉG Kínai orvoslás titka: Ezt a 15 tanácsot fogadd meg, hogy hosszabb, és...

Kínai orvoslás titka: Ezt a 15 tanácsot fogadd meg, hogy hosszabb, és egészségesebb életed legyen!

Hirdetés

A kínai orvoslás szerint az egészségünk megőrzése érdekében be kell tartanunk az alábbi szabályokat, és gyakorolnunk kell őket, hogy teljesebb, és boldogabb életet élhessünk idősebb korunkban is.

1.Fésülködés kézzel

Esténként fésüld át a hajad a tíz ujjaddal, közben masszírozd, és kopogtasd át a fejbőröd. Jóttesz a vérkeringésnek, nyugtató hatása van, erősíti az immunrendszert.

Hirdetés

2.Simítsd át az arcot

Naponta többször simítsd át az arcod. Tedd össze a két tenyered, dörzsöld össze, majd a felmelegedett tenyerekkel masszírozd át az arcod. Fentről lefele, majd az orrrészt, a homlokot, végül pedig az állat masszírozd. Reggelente kb. 30-szor végezd el ezt a műveletet.

3.Végezz szemgyakorlatokat

Mozdítsd jobbra a szemeid 14-szer, majd ugyanezt végezd el balra is. Ezután csukd be, és nyisd ki 14-szer. Jóttesz a látásnak ez a gyakorlat, erősíti a szemet.

4.Harapás

Képzeld magad elé, hogy valamit erősen megharapsz, majd harapj is egy nagyot a levegőben. 24-szer harapj az első fogakkal, majd 24-szer az őrlő fogakkal. Ez a gyakorlat erősíti a fogakat.

5.Érintsd meg a füleidet

Három ujjaddal óvatosan ütögesd/legyezd a füleid. Hallás, és különböző fülproblémák esetén ajánlott ezt a gyakorlatot végezni.

6.Masszírozd a nyelveddel a szájpadlásod

Pár másodpercig végezd ezt a masszírozó mozdulatot naponta többször, közben figyeld, hogy a nyelved alatt beindul a nyáltermelődés.

7.Nyeld le a nyálad

A nyál hidratálja a szervezetet, az ízületeket, a hajat, serkenti az emésztést, és elősegíti a tápanyagok felszívódását.

8.Légzés

Lélegezz mélyeket, töltsd meg a mellkasod levegővel, majd kissé hajtsd hátra a fejed, és kezd kifújni a levegőt. Ismételd meg ezt a műveletet 5-7 alkalommal.

9.Hasmasszírozás

Dörzsöld össze a két kezed, és tedd a hasadra. A férfiak a balt a jobbra, a nők a jobbat a balra. Végezz kis körkörös mozdulatokat az óra járásával megegyező irányban 36-szor. Majd ellentétes irányban is ismételd el ugyancsak 36-szor.

10. Végbélnyílás erősítő gyakorlat

Lélegezz be, majd kilégzéskor szorítsd össze a végbélnyílásod. Ismételd meg 5-7 alkalommal ezt a műveletet. Erősíti a végbélnyílást, és csökkenti az aranyér kialakulásának esélyét.

11.Végtagok rázogatása

Ülj le egy székre egyenes háttal, nyújtsd ki előre a karjaid, és rázogasd enyhén őket 5-10 alkalommal. Ugyanezt a műveletet végezd el a lábaiddal is.

12.Talpmasszírozás

Lefekvés előtt masszírozd, és csavargasd meg mindkét talpad 50-100 alkalommal.

13.Védd a hátad a hidegtől

A kínaiak szerint a két legfontosabb energetikai csatorna függőlegesen a gerincen és vízszintesen a mellkason halad át, ezért mindig védd a hátad, és a mellkasod a hidegtől.

14.A mellkas mindig legyen betakarva

A fenti állításból következik, hogy soha nem szabad a mellkast ruha nélkül hagyni, védelmet kell biztosítani számára.

15.Végezz testgyakorlatokat!

Otthon is végezhetsz különböző gyakorlatokat, a lényeg, hogy rendszeres legyen a testmozgás. Közben koncentrálj a légzésedre, éld át teljes egészében a pillanatot.

tudasfaja.com

Hirdetés