Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik a szervezeteddel, ha barna rizst fogyasztasz. Erről te sem tudtál...

Ez történik a szervezeteddel, ha barna rizst fogyasztasz. Erről te sem tudtál eddig!

Minden bizonnyal te is hallottál már róla, ahogy a cukorból, és a kenyérből, úgy a rizsből is a barna az egészségesebb. Ha eddig kételkedtél volna benne, most összeszedtünk egy pár érvet, ami tényleg a barna rizs egészségessége mellett szól!

Nagyon sok benne az antioxidáns, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, a depresszió tüneteit, és még folytathatnánk a sort.

1.Nem okoz elhízást

Sőt, segíti a fogyást, és az esetleges elhízást is megakadályozza. Serkenti az emésztést, és megakadályozz a zsírok lerakódását. Magas rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét is.

2.Erős antioxidáns

Segít leküzdeni a káros szabadgyököket, ezért segítségével számos betegség kialakulását megelőzhetjük. A szív-, és érrendszeri betegségek ellen például hatékonyan vehetjük fel a küzdelmet a barna rizs segítségével.

3.Cukorbetegek élelmiszere

Alacsony glikémiás indexe miatt nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek is. Csökkenti, és szabályozza az inzulin, illetve a vércukorszintet. Heti 2 adag barna rizs csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.

4.Álmatlanság ellen

Serkenti a melatonin termelődését, ezért hatásos álmatlanság ellen. Segítségével sokkal könnyebben el tudunk aludni, és reggel kipihentebben ébredhetünk. Fogyasszuk zöldségekkel, és hüvelyesekkel együtt.

5.Az idegrendszer egészségéért

Magas B-, és E-vitamin tartalma miatt élénkíti, és frissen tartja az idegrendszert. Megakadályozza a különböző agyi betegségek kialakulását.

6.Depresszió ellen

Magas aminosav, és esszenciális sav tartalma miatt csökkenti a szorongást, és a depressziós tüneteket.

loading...