Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Éveken keresztül szenvedett csúnya pattanásos arcával. Aztán rátalált ezekre a módszerekre és...

Éveken keresztül szenvedett csúnya pattanásos arcával. Aztán rátalált ezekre a módszerekre és ma már szebb a bőre, mit bárki másnak!

Hirdetés

Nagyon sokan szenvednek a pattanásos bőrük miatt, és annak ellenére, hogy mindent megpróbálnak megtenni, mégsem tudják legyőzni a problémát.

Aki szerencsésebb, annak már a kamaszkor után elmúlnak a pattanásai, de sokan még felnőtt korukban sem tudják, hogy hogyan takargassák a gyulladt pattanásokat.

Hirdetés

Hogy ne kelljen szenvedjünk, próbáljuk ki az alábbi természetes módszerek valamelyikét, és így végleg búcsút mondhatunk a pattanásoknak.

Az akné az egyik leggyakoribb bőrbetegség, és nem csak a tizenévesek körében fordul elő. Okozhatja külső fertőzés, túl sok alapozó használata, szorongás, depresszió, nem megfelelő táplálkozás stb.

A banánhéj belső, fehér része nagyon sok A-, B-, és C-vitamint tartalmaz, melyek elengedhetetlenül fontosak a bőr egészségének megőrzése szempontjából.

Cink, vas, és mangán tartalma miatt a banán segítségével a makacs gyulladásoktól is könnyen megszabadulhatunk.

Így alkalmazzuk a banán héját!

Mossuk meg az arcunk szappannal és vízzel, majd a banán héjának belső felével töröljük át alaposan az arcunk. Hagyjuk 20 percig állni, majd mossuk le melegvízzel az arcbőrünk. Ez a műveletet naponta 2-3 alkalommal végezzük el.

Banánhéj zabpehellyel

Egy banánt turmixoljunk össze 2 evőkanál mézzel, és ⅓ csésze zabpehellyel. A pépes masszával kenjük be a megtisztított arcbőrünk, masszírozzuk bele óvatosan. Hagyjuk 10 percig állni, majd mossuk le, és hidratáljuk egy ne túl zsíros arckrémmel.

Banánhéj és kurkuma

Fogjuk egy banán héját, mossuk meg alaposan, daráljuk le, majd keverjük el egy ¾ teáskanál kurkumával. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd ezzel a keverékkel kenjük be az arcbőrünk. Hagyjuk 15 percig állni, majd mossuk le.

Banánhéj és méz

Turmixoljuk össze 1 banán héját ½ evőkanál mézzel, majd kenjük be vele az arcunk. 15 perc múlva mossuk le, és hidratáljuk egy ne túl zsíros krémmel. Ez a maszk antibakteriális, és hidratáló hatással rendelkezik.

Hirdetés