Kezdőlap EGÉSZSÉG Élelmiszerek, melyek azonnal megszüntetik a székrekedést és a puffadt hasat!

Élelmiszerek, melyek azonnal megszüntetik a székrekedést és a puffadt hasat!

Hirdetés

A székrekedés egy igen kellemetlen érzés, és napjainkban nagyon sok embert érint a probléma. Okozhatják emésztési problémák, különböző betegségek, a stressz, a nem megfelelő táplálkozás, vagy a hormonális változások is. Annak érdekében, hogy el tudjuk kerülni a székrekedést, érdemes az alábbi élelmiszereket rendszeresen fogyasztanunk.

1.Víz

Naponta legalább 8 pohár vizet kell elfogyasztani, mert a dehidratált szervezetben könnyen kialakul a székrekedés. Osszuk be a 8 pohár vizet a nap folyamán, ne egyszerre igyuk meg. Reggel ébredés után mindenképp igyunk meg egy pohár vizet, majd a többit 2-3 óránként.

Hirdetés

2.Joghurt

A benne levő probiotikumok elősegítik az emésztést, és megakadályozzák az élelmiszerek rothadását a bélben. Székrekedés esetén érdemes szezámmaggal, tökmaggal, chiamaggal keverni a joghurtot.

3.Banán

Jól meg kell választani a banánt: székrekedés esetén sárga banánt kell fogyasztani, hasmenés esetén pedig zöldes, még éretlen példányt részesítsük előnyben.

4.Szilva

Egy nagyon jó vasforrás, de természetes hashajtóként is használható. Az aszalt szilva, vagy szilva lé a leghatékonyabb abban az esetben, ha székrekedéssel küzdünk.

Napi 15 perc mozgás nagyban segítségünkre lehet abban, hogy el tudjuk kerülni a székrekedést. Az aromaterápiában is kereshetjük a megoldást, szerezzünk be narancs-, citrom-, rozmaring-, édeskömény-, vagy bazsalikom illóolajat.

tudasfaja.com

Hirdetés