Kezdőlap EGÉSZSÉG Egyre gyakoribb betegség: a csuklófájás és a könyökfájdalom okai és kezelése!

Egyre gyakoribb betegség: a csuklófájás és a könyökfájdalom okai és kezelése!

Hirdetés

Sok ember panaszkodik csukló-, vagy könyökfájdalomra, de leginkább mégis a sportolókat érintik ezek a problémák. Ha golf-, vagy teniszkönyökkel küzdesz, mutatunk néhány egyszerű megoldást ellene, melyet nyugodtan kipróbálhatsz otthon!

Mitől fájhat a könyök, csukló?

Ha valakit golfkönyökkel diagnosztizáltak, jó, ha tudja, hogy ez egy igen gyakori betegség, és érdemes komolyan venni, amíg még nem súlyosbodik el a probléma.

Hirdetés

A csukló, és a tenyérizmok túlterheltségéből kifolyólag alakul ki, a könyök gyengesége okozhatja. A monoton dobó mozdulatok is okozhatnak golfkönyököt, leginkább a sportolókat, kézilabdázókat, golfozókat, atlétákat, tornászokat érint a probléma.

A diagnózis felállítása után az orvos dönt a kezelésről, házilag akár a jegeléssel, speciális krémek alkalmazásával is elősegíthetjük a gyógyulást.

Ritka eseteben az is előfordul, hogy a fájdalomcsillapítókon, és gyulladáscsökkentőkön túl műtéti megoldást kell alkalmazni.

A teniszkönyököt a sport, de akár a fizikai munka is okozhatja. Ha kialakul a gyulladás, akkor nagyon fájdalmas lehet a kis izmok összehúzódása, vagy a kisebb mozdulatok végzése is.

Kezdetben csak a könyök behajlítása okozhat fájdalmat, de később már a csavaró, fordító mozdulatok is nagyon nehezen mehetnek. Egy olyan fokú izomgyengeség is kialakulhat, hogy a kisebb tárgyakat kiejtjük a kezünkből. Ha kisebb duzzanat is kialakulhat, akkor akár éjszakai fájdalommal is kell számolnunk.

Nagyon fontos, hogy ha teniszkönyökkel diagnosztizáltak, akkor minél többet pihentessük a könyökünk. Kezdetben jegelhetjük is egy-két napig, de, ha a fájdalom egyáltalán nem múlik, sőt erősödik, akkor mindenképp forduljunk szakemberhez.

Annak érdekében, hogy a betegség ne újuljon ki, a gyógytornász ajánlott torna segítségével meg kell erősítenünk az alkarunk izmait.

Az ízületi fájdalmak akár a sclerosis multiplex korai jelei is lehetnek, ne legyintsünk a problémára, keressünk fel egy orvost.

tudasfaja.com

Hirdetés