Kezdőlap EGÉSZSÉG Egyetlen fűszer, ami megszünteti a visszereket, a cellulitist, az izomfájdalmat és a...

Egyetlen fűszer, ami megszünteti a visszereket, a cellulitist, az izomfájdalmat és a köszvény ellen is azonnal hat. Tudod mi ez?

Számtalanszor mutattunk már be különféle fűszernövényeket, amelyek hatása az élet más területein lenyűgöző.

 

A rozmaring az egyik legnépszerűbb fűszernövény, melynek gyógyító hatásairól már a középkorban is több feljegyzés született.

A néphagyomány pedig a szerelem növényének tartja, mely a vitalitást is növeli. Lássuk, miért érdemes mindennap beilleszteni az étrendünkbe!A rozmaring stimulálja a vérkeringést, ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok jobban eljutnak a sejtekhez, ez pedig javítja azok működését is.

Ha rozmaring illóolajat valamilyen vivőolajba keverünk, és ezzel naponta átmasszírozzuk a lábunkat, akkor megelőzhetjük a rossz keringéssel összefüggő problémákat és a hideg lábakat is.

A növénynek fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásai is vannak, ezért különösen jót tehet fejfájás esetén, még a migrén tüneteit is képes csökkenteni.A rozmaring illóolaját belélegezhetjük, vagy azt vivőolajba csepegtetve átmasszírozhatjuk a homlokot, halántékot is. Ha azért fáj a fejünk, mert felsőlégúti fertőzés miatt eldugult az orrunk, a rozmaringolajat forró vízbe is keverhetjük, és ezzel inhalálhatunk.
A rozmaringnak gyulladáscsökkentős hatásai is vannak, ezért hatékony lehet olyan betegségek tüneteinek enyhítésében, mint az ízületi gyulladás, a hátfájás, a köszvény, és a menstruációs fájdalmakat is csökkenti.Készítsünk erős teát a fűszerből, áztassunk bele egy tiszta törülközőt vagy textilpelenkát, majd tegyük az érintett területre, 10-15 percre, vagy amíg a textil ki nem hűl. Egymás után többször is megismételhetjük.
Hozzávalók:
  • 1 szál friss rozmaring, lehetőleg virágokkal és levelekkel együtt
  • 96% etil -alkohol
  • 1 üveg 

Elkészítés:

Vágjuk kisebb darabokra a rozmaringot és helyezzük az üvegbe.

Öntsünk rá annyi alkoholt, ami teljesen el nem lepi a növényt.Zárjuk le szorosan az üvegedényt és helyezzük egy sötét, hűvös helyre 15-40 napra. Nagyon fontos, hogy jól legyen lezárva az üveg.

Ha szeretnénk felhasználni, előtte alaposan szűrjük le a folyadékot és öntsük egy tiszta üvegedénybe.

Használata:Pár cseppet helyezzünk az érintett területre és alaposan masszírozzuk be.

loading...