Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy orvos figyelmeztetése: Ha ezt tapasztaja egy nő magán, rossz hírünk van!

Egy orvos figyelmeztetése: Ha ezt tapasztaja egy nő magán, rossz hírünk van!

Hirdetés

Sok nő tisztában van a méhnyakrák, és az emlőrák tüneteivel, de van egy másik igencsak gyakori nő betegség, mely kezdetben nem okoz egyértelmű tüneteket, inkább csak alattomosan támad.

 

Hirdetés

Ha az alábbi tüneteket észleljük, és hosszú időn keresztül nem akar elmúlni, mindenképp forduljunk szakemberhez!

1.Tartós puffadás

A menstruáció előtti egy hétben, és a ciklus lejárta után egy héttel a legtöbb nő erős haspuffadásra panaszkodik. Azonban ha a puffadás fennáll a menstruáción túl is, komolyabb problémára gyanakodhatunk. A petefészekrák egyik leggyakoribb tünete a tartós puffadás.

2.Kismedencei fájdalom

A kismedencei fájdalom a petefészekrák tünete is lehet. Ha hosszú ideig kismedencei fájdalommal küzdünk, mindenképp keressünk fel egy szakembert. Nem kell előre aggódni, hiszen menstruációs panaszok, és petefészek ciszta is okozhatja a problémát.

3.Kisugárzó erős fájdalom
A petefészekrák következtében a fájdalom más területre, pl. hátra, derékra is kiterjedhet. Egy 151 nő esetében végzett kutatás alapján a nők 68%-a arról számolt be, hogy nap, mint nap erős, már a munkájukat is akadályozó fájdalom gyötri őket.

4.Indokolatlan hízás
A has körüli hirtelen, és látszólag indokolatlan hízás a petefészekrák egyik jele lehet. A menopauza előtt álló nőknél figyelhető meg erőteljesebben ez a jelenség. A hízás nem a túlevéstől, vagy a testmozgás hiányától következik be.

5. Kóros fáradtság

Ha annak ellenére, hogy megpróbáljuk kipihenni magunk, eleget is alszunk, és a fáradtság mégsem csökken, érdemes felkeresni minél hamarabb egy szakembert a problémával.

tudasfaja.com

Hirdetés