Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Csodát tett a burgonya héja a hajammal! Elárulom hogyan!

Csodát tett a burgonya héja a hajammal! Elárulom hogyan!

Hirdetés

A burgonyáról nem is gondolnánk, hogy milyen egy fantasztikus zöldség, ami nem csak finom, hanem esztétikai rendellenességek kezelésében is hasznos, amilyen az idő múlásával, a fejtetőn megjelenő őszhajszálak eltüntetése is.

Sem a nők, sem pedig a férfiak igazából nem szeretnek megőszülni, mivel az a korosodás jele. Éppen emiatt nagyon sokan festik a hajukat, viszont ezen készítmények többsége nem tesz jót az egészségnek, mivel káros kémiai anyagokat tartalmaz.

Hirdetés

És itt jön a képbe a burgonya, amely képes tompítani az őszhajszálak fehérségét a gesztenyebarna és fekete haj esetében.

Nézzük, mit kell tenni!

1. Alaposan mossunk meg öt, közepes méretű burgonyát, majd hámozzuk meg, kissé vastagabb héjat fejtve le róluk.

 

2. Egy edénybe tegyük bele a héjakat, öntsük fel vízzel, hogy az teljesen lepje el, majd mehet a tűzre forrni.

 

3. Ha felforrt, szűrjük le, a lé maradjon a fazékba, amelybe még öntsünk bele 2 pohár hideg vizet, és főzzük még 2 percig az egészet.

 

4. Szűrjük át egy másik edénybe a főzetet, és míg kihűl, mossunk hajat, balzsamot is használhatunk, majd utána a burgonyás lével kenjük be a hajszálakat, utána műanyag fóliával vonjuk be a hajunkat, és egy törölközővel is csavarjuk be a fejünket.

 

5. 20 perc múlva öblítsük le a hajunkat, ami már barnás árnyalatúvá válik. Az erősebb, tartósabb hatás érdekében többször is meg lehet ismételni a módszert.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés