Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A léböjtkúra hatalmas átverés! Íme a negatív hatásai, amikről senki nem beszélt...

A léböjtkúra hatalmas átverés! Íme a negatív hatásai, amikről senki nem beszélt neked!

Hirdetés

Tavasszal sokan nekifognak egy általános tisztítókúrának, mely segítségével nem csak a méreganyagoktól, de pár plusz kilótól is meg lehet szabadulni. Szakértők szerint a léböjtkúrák sokszor pont olyan károsak is lehetnek, mint amennyire hasznosak.

A léböjtkúra lényege, hogy egy bizonyos időn keresztül csak gyümölcs-, és zöldséglevet kell fogyasztani, semmilyen más szilárd élelmiszert. A gyors fogyás lehetséges, hogy bekövetkezik, de közben számos mellékhatása is van ennek a kúrának.

Hirdetés

1.Megemelkedett vércukorszint

A gyümölcsökben található gyümölcscukor nagy mennyiségben egyáltalán nem egészséges, hiszen nagyon megemeli a vércukorszintet. Ez nagyon veszélyes lehet a cukorbetegek számára, de az egészséges szervezet is reagálhat fejfájással, remegéssel, kínzó éhséggel.

2.Káros hatás a szívre

A léböjtkúra alatt fokozott vízveszteség alakulhat ki, és nagyon leeshet a vérnyomás, ami pont olyan káros, mintha nagyon magas lenne. A szív ilyenkor valósággal szenved, és a hangulatzavaron, a koncentrációs zavaron túl, akár szívroham is kialakulhat.

3.Lelassul az emésztés

Mindenki abban reménykedik, hogy ha csak ezeket a leveket issza, akkor pillanatok alatt leolvadnak róla a kilók. Azonban ez nem fog ilyen könnyen menni, ugyanis hiányoznak a megfelelő emésztés számára szükséges zsírok, és fehérjék. A szervezet nem fogja érteni, hogy miért nem kap elég tápanyagot, ezért elkezd raktározni, és lelassul az emésztés.

4.Eltűnnek az izmok

Mivel nem kap elég fehérjét a szervezet, elkezdi lebontani az izmokat, ami a kúra végére azt fogja eredményezni, mintha egy csontvázon logó bőr lennél. Nem túl szép látvány, biztosan nem ilyen testről álmodozol.

5.Fáradtság

A kalória-, és folyadékhiány, és az izmok eltűnése az összes energiát felemészti, ezért egész nap nagyon fáradtnak, és erőtlennek fogjuk érezni magunk.

6.Visszakúsznak a kilók

A fogyás eredménye nem tart örökké, hiszen, amint újra elkezdesz a megszokott módon táplálkozni, a test örül, hogy végre tápanyaghoz jutott, és elkezd raktározni. A kilók megint kezdenek visszakúszni.

tudasfaja.com

Hirdetés