Kezdőlap EGÉSZSÉG A boldog és egészséges családok 8 szokása

A boldog és egészséges családok 8 szokása

Family Lying On Grass In Park Together

Ahhoz, hogy az egész család egészséges legyen nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a testi és lelki harmóniánkra, mozogjunk, és a megfelelő táplálékot fogyasszuk.

Nézzük, mit kell tenni annak érdekében, hogy az egész család egészséges legyen!

1.Rutin

A gyerekeket már kiskorukban hozzá kell szoktatni egy napi rutinhoz. Fontos az, hogy reggel idejében felkeljünk, fogat mossunk, reggelizzünk, a család együtt ebédeljen, és este lefekvés előtt is fogat mossunk. Ha a gyerek megszokja, hogy van egy napi rutinja, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az élete.

2.Mozgás

Ha a családban aktívan sportol mindenki, akkor a gyereknek sem fog nehezére esni a sportolás. Ez nagyon fontos a testi, és lelki egészség szempontjából is. A rendszeres sportoláson kívül vigyük túrázni, kirándulni a gyereket, sétáljunk sokat a parkban az egész családdal.

3.Példamutatás

Hiába mondjuk a gyereknek, hogy menjen ki az udvarra játszani, ha mi magunk egész nap a számítógép elől fel sem kelünk. A gyerek utánoz, sokkal hatékonyabb, hogy hogyan élünk mi, mint az állandó “prédikálás”.

4.Főzés otthon

Ha a gyerek látja, hogy anya főz, akkor az lesz neki a természetes étkezési forma, nem pedig a gyorséttermi ételek. Később nagy eséllyel ő is ezt az életformát fogja élni felnőttként. Ezenkívül a főzésnek stresszcsökkentő, és harmonizáló hatása is van.

5.Közös étkezés

Ez az egyik legmeghittebb pillanat, ilyenkor az egész család együtt van. Megtudhatjuk, hogy kivel mi történt aznap, és segíthetünk egymásnak. Fontos, hogy közben ne nézzünk tévét, és ne menjen a számítógép sem.

6.Vitaminok

Az egészséges test számára nagyon fontos, hogy megfelelő vitaminokhoz jusson. Ha nem elég vitamindús a táplálkozásunk, pótoljuk a vitaminokat tablettákkal.

7. Szabályok

Minden családban megvannak az egyéni szabályok, és ezt mindenkinek be kell tartania. Sőt, a nagyszülőknek is ajánlott tiszteletben tartania az olyan szabályokat pl., hogy ne eszik a gyerek édességet ebéd előtt.

8.Lazítás

Legyen olyan időtöltés a családban, amikor nem csinálunk semmit, pusztán csak lazítunk, és töltekezünk. Ez nagyon fontos, nem kell állandóan csinálni valamit, mindenkinek kijár a testi, és szellemi pihenés.

loading...