Kezdőlap EGÉSZSÉG Az anyuka életét vesztette egy ismert rovar okozta rejtélyes csípés után. A...

Az anyuka életét vesztette egy ismert rovar okozta rejtélyes csípés után. A család most mindenkit figyelmeztet!

Hirdetés

Ha még nem hallottál a Bourbon vírusról, akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket. Először 2014-ben fedezték fel ezt a valóságos és nagyon veszélyes kórokozót. Az első ember, aki életét vesztette miatta, Borubon megyéből, az Egyesült Államokból származott. Sajnos a detektálása után több halálos áldozatot is követelt.

Május utolsó hétfője volt, 2017-et írtunk, amikor az 58 éves Tamela Wilson két kullancsot fedezett fel a testén. Azonnal kiszedte a parazitákat és tovább nem is foglalkozott az üggyel. Egy kis idő elteltével azonban kezdte furcsán érezni magát.

Hirdetés

Tamela orvoshoz fordult, aki azt mondta neki, hogy húgyúti fertőzése van, amire antibiotikumot kapott és haza is küldték. A gyógyszer nem javított az állapotán, ami a napok elteltével egyre csak romlott.

“Szó szerin képtelen volt felemelni a telefonját. Semmi ereje nem volt.” – nyilatkozta a lánya, Amie May.

Ami az orvosokat illeti, tanácstalanok voltak. Annyit tudtak mondani Tamela hozzátartozóinak, hogy egy orvosi rejtély, amivel szemben állnak. Mindennel próbálkoztak, számos vizsgálatot elvégeztek, igyekeztek lassítani Tamela állapotának romlását, de semmi nem vált be. A bőre repedezetté és szárazzá vált és Tamela a napok múlásával egyre gyengébb lett.

A betegsége június 23-án az életét követelte

Tamelát hosszú időn keresztül hibásan diagnosztizálták, ami tovább nehezítette a kérdést, de még mindig volt számára egy kis remény.

Steven Lawrence, a washingtoni egyetem fertőző betegségeire szakosodott orvosa azt mondta, hogy a Tamelát kezelő személyzet nem rendelkezett elegendő információval a vírusról, hogy képes legyen azonosítani a tüneteit.

Tamela családja megegyezett abban, hogy Tamela testét további tudományos kutatások végzésére felajánlja.

A szakértők többet szeretnének tudni erről a veszélyes vírusról, hogyan és miért hat úgy az emberi szervezetre, ahogyan azt eddig tapasztalták. Sajnos oltóanyag vagy gyógymód még nem létezik ellene.

Gyanítják, hogy a vírus kullancsok és egyéb csípést okozó rovarok által terjed, de tudományosan még nem erősítették meg a feltételezést.

Azt a személyt, akinek az esete után a vírust elnevezték, több kullancs is megcsípte, köztük volt a hátán egy olyan parazita is, aki már megszívta magát vérrel. Ez pár nappal azelőtt volt, hogy a tünetek elkezdtek volna megjelenni rajta. Emiatt erős a kutatókban a gyanú, hogy kullancsok által terjed a vírus.

A Bourbon vírus tünetei közé tartozik:

  • magas láz
  • fejfájás
  • csökkent étvágy
  • izom- és ízületi fájdalom
  • fáradtság
  • émelygés
  • hányás, hasmenés
  • bőrkiütés a hason, mellkason, háton

Mivel a vírus ellen még semmilyen kezelés vagy oltóanyag nincs kifejlesztve, ezért kiemelkedően fontos a fokozott figyelem és a megelőzés a kullancsok által érintett területeken.

Így védekezz házilag a kullancsok ellen!

Így távolítsd el helyesen a kullancsot!

Oszd meg te is az ismerőseiddel ezt a fontos információt!

tudasfaja.com

Hirdetés