Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 vészjelző tünet, ami arra utal, hogy eltömődtek az artériák!

5 vészjelző tünet, ami arra utal, hogy eltömődtek az artériák!

A zsír felhalmozódása a vérerekben számos negatív következménnyel járhat, éppen ezért érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy milyen életmódot folytatunk, és hogyan táplálkozunk.

 

Az idő múlásával a vérerek falán lerakódások keletkeznek, melyek akadályozzák a vérkeringést, ezáltal különböző szív-és érrendszeri betegségek alakulhatnak ki.

Ha a vérrögök teljes egészében eltömítik az eret, akkor stroke-al, infarktussal, vagy perifériás érbetegséggel kell számolnunk.

Az artériák nagyon fontos szerepet játszanak, hiszen az oxigén dús vért szállítják a szívtől a többi létfontosságú szervhez.

Nézzük, melyek azok a tünetek, amik arra utalnak, hogy baj van az artériákkal!

1. Hátfájás

Egészen biztosan senki sem gondolna elsőre arra, hogy azért fáj a háta, mert a vérekeiben felhalmozódott a lerakódás. Ha a véráramlás csökken az ágyéki régióban, a gerincoszlopot tartó lemezek meggyengülnek, és erős fájdalom, de akár sérv is kialakulhat.

2.Túlzott izzadás

Ha túlságosan izzadunk, főleg éjszaka, akkor lehetséges, hogy ezt az eltömődött artériák okozzák. Ebben az esetben a szív keményebben kell dolgozzon, hogy pumpálni tudja a vért, a test igyekszik fenntartani a normális hőmérsékletet, és így izzadás alakul ki. A túlzott izzadás szívbetegség jele is lehet.

3.Lábduzzadás
Az egyik leggyakoribb tünete az érproblémáknak a lábduzzadás. Nehezére esik az illetőnek a gyaloglás vagy az állás, és egy idő után nem csak duzzadni kezd a lába, hanem zsibbadni is. Ebben az esetben nem a pihentetés a megoldás, hanem érdemes minél több növényi alapú, rostban gazdag élelmiszert fogyasztani, és valami könnyebb testmozgást beiktatni a hétköznapokba.


4.Hajhullás

A lerakódott artériák miatt nem jut elegendő oxigéndús vér a hajhagymákhoz, ennek következtében hajhullás alakulhat ki. Egy 7 ezer emberből álló kutatás alapján kimutatták, hogy azok a személyek, akik hajhullással küzdöttek, nagyobb eséllyel váltak szív-és érrendszeri betegségek áldozatává.

tudasfaja.com

loading...