Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 hatékony gyakorlat, amellyel megszüntethető az ínhüvelygyulladás okozta fájdalom

5 hatékony gyakorlat, amellyel megszüntethető az ínhüvelygyulladás okozta fájdalom

Hirdetés

Az ínhüvelygyulladás okozta fájdalomnak a legfőbb oka a gyakorta ismétlődő, monoton, csuklót fokozottan igénybe vevő mozdulatok és kéztartások. Ez történik például akkor, amikor egy eszközzel dolgozol, mint az egér vagy a billentyűzet, vagy hangszeren játszol, esetleg barista vagy, sokat nyomkodod a telefonod és így tovább.

Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy milyen gyakorlatokkal tudod enyhíteni, megszüntetni vagy megelőzni a gyulladást és az okozta fájdalmakat, mielőtt még krónikusba fordulna át.

Hirdetés

1# Nyújtás az igénybevétel előtt, közben és után

Először is emeld fel a karjaidat magad elé vízszintesen, majd hajtsd fel a kézfejeidet, mintha megálljt akarnál parancsolni. Kellemetlen érzést fogsz tapasztalni a kezedben, de ez annak a jele, hogy jó csinálod a gyakorlatot. Végezd legalább 1 percig minden alkalommal.

2# Bemelegítés

Végezz körkörös mozdulatokat a csuklóddal mindkét irányba legalább 1 percig. Igyekezz teljes köröket leírni a csuklóddal, mivel a gyulladás éppen, hogy beszűkíti a mozdulataidat ezen a területen.

3# Melegítő masszázs

Ha akut gyulladásban vagy egy sérülés miatt, akkor helyezz jeges borogatást a kezedre, hogy enyhítsd a fájdalmat. Ha viszont a fájdalom krónikus gyulladás eredménye, akkor tanácsos meleg borogatást tenni rá. Jó módszer masszírozni az érintett területet a reggeli és esti órákban. Használj olíva vagy szezám olajat.

4# Kontraszt fürdő

Hideg meleg váltófürdő egy jó módja a vérkeringés serkentésének. Ezzel csökkentheted a fájdalmat és a duzzanatot is.

Használj két edényt. Egyikben legyen hideg, a másikban forró víz. Mártsd bele mindkét kezedet a forróba, egészen csukló fölé. Tartsd itt 30 másodpercig, majd tedd át a hidegbe és tartsd ott 15 másodpercig. Ezt csináld 3 percig és ismételd naponta többször.

5# Stressz labda

A fizikoterápiában az egyik leggyakrabban bevett gyakorlat rehabilitáció során. Egy ilyen labda egyszerű szorítása képes tornáztatni az kéz izmait és ízületeit, amelyek ezen a régión futnak át.

Ha visszanyerted a kezed erejét és mobilitását, akár egy erősebb labdára is átválthatsz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...