Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 5 dolog, amire minden nap oda kell figyelned, hogy ne legyen úszógumid

5 dolog, amire minden nap oda kell figyelned, hogy ne legyen úszógumid

Hirdetés

Az anyagcsere az az élettani folyamat, melynek során mindabból, amit elfogyasztunk, a szervezet energiát és egyéb termékeket képez. Erre az energiára van szükségünk ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon funkcionálni. 

Vannak azok a típusok, akik szinte bármit megehetnek, mégsem szednek fel súlyt látványosan. Az ilyen személyeknek az anyagcseréje gyorsabban és hatékonyabban működik.

Hirdetés

Biztosan te is észrevetted már, hogy az életkor előrehaladtával mintha az ember egyszerűebben szedne magára kilókat ugyanolyan életvitel és étkezés mellett is. Nos, ennek az oka az anyagcsere működésében keresendő. Az életévek növekedésével ugyanis az anyagcsere lassul.

Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük, a következőkre kell odafigyelni a mindennapok során.

1 – Maradj aktív

Minél több energiát használsz fel, annál aktívabb marad az anyagcseréd is. Az ülő életmód és az egészségtelen táplálkozás a legjobb barátja a hízásnak. Ezért nagyon fontos, hogy az ember rendszeresen végezzen valamilyen izzasztó mozgásformát legalább heti 2-3 alkalommal.

2 – Aludj legalább 7 órát

A pihenés ugyanannyira fontos, mint a fizikai aktivitás. Ha éjszaka nyugtalan vagy és nem tudsz aludni, akkor próbálj ki lazító gyakorlatokat, meditációt. Ha rendesen kialszod magad, másnap a szervezeted nem próbálja majd extra étvággyal pótolni az extra energiaigényt, amit a kialvatlanság okoz.

3 – Tarts szünetet

Ha napi 8 órát dolgozol, akkor legalább egyet relaxációval kellene töltened. Sportolj, menj el sétálni, játssz a gyerekekkel vagy a kutyáddal. Csinálj olyasmit, ami teljesen ki tud kapcsolni és nem okoz stresszt. Ha a stressz szintünk magas, jellemzően gyorsabban eszünk és ennek köszönhetően a szükségesnél többet is.

4 – Kisebb változtatások az étkezésben

Egyél több fehérjét, cseréld le az innivalóidat vízre, egyél lassabban, rágd meg alaposan az ételed. Ezáltal az emésztésed is jobb lesz. Ne feled, a legnagyobb ellenségeink a cukros italok és igen, a gyümölcslevek is.

5 – Időjárás

A meleg lassítja az anyagcserét, a hideg pedig gyorsítja. Ezt mindig tartsd észben. Nyáron ezért érdemesebb könnyebben emészthető dolgokat enni, hogy ne rójunk nagy terhet az emésztőrendszerre.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés