Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 4 természetes dolog, ami megszünteti az izzadást!

4 természetes dolog, ami megszünteti az izzadást!

Az izzadás a test természetes reakciója, ha túlságosan meleg van, ha erős fizikai munkát végzünk, vagy ha valamilyen baktérium, fertőzés támadta meg a szervezetünket. Az izzadás segítségünkre lehet a
baktériumok elpusztításában, de azért nem árt mérsékelni a verejtékezés mennyiségét.

Ne használjunk káros vegyi anyagokkal teli dezodorokat, inkább használjunk természetes izzadásgátlókat. Az alábbi alapanyagok a legtöbb háztartásban megtalálhatóak, de sokan nem tudják róluk, hogy hatékony izzadásgátlóként is megállják a helyüket.

Szódabikarbóna

Vizezzük be kissé az ujjunkat, mártsuk szódabikarbónába, majd dörzsöljük be a hónaljunkat. Hagyjuk, míg megszárad, majd egy papírtörlővel a fölösleget távolítsuk el. A szódabikarbónát könnyen beszerezhetjük, nem drága, hatékony, és természetes anyag. Töltsük egy kis szórófejes tégelybe, és hordjuk mindig magunkkal.

Fekete tea

Nagy mennyiségű tanninsav tartalma miatt az egyik leghatékonyabb izzadásgátló. Kiegyensúlyozó hatással van a mirigyek működésére, és csökkenti az izzadást. Készítsünk egy adag fekete teát, egy vattagokongot mártsunk bele, és ezzel törölgessük át a hónaljunk. A hatás fokozása érdekében készítsünk egy kisebb csészényi teát, és azt igyuk meg. Külsőleg és belsőleg egyaránt nagyon hatásos.

Almaecet

Öntsük egy kevés almaecetet egy tiszta ruhára, és ezzel töröljük át a hónaljunk. Az izzadás csökkentése érdekében naponta 1-2 alkalommal ismételjük meg a műveletet. Az almaecet egy természetes izzadásgátló, elpusztítja a baktériumokról.

Citrom

Megszabadít a baktériumoktól, és eltünteti a bőr barnás elszíneződését is. Vágjunk le egy szelet citromot, és ezzel dörzsöljük át a hónaljunkat. Hagyjuk hatni 15-20 percig, majd mossuk le.

loading...