Kezdőlap EGÉSZSÉG 15 tünet, ami arra utal, hogy hamarosan kopogtat az ajtódon a menopauza!

15 tünet, ami arra utal, hogy hamarosan kopogtat az ajtódon a menopauza!

Minden nő életében egyszer beköszönt a menopauza. A sokszor elviselhetetlen fizikai és lelki tüneteken túl, valóságos tragédiaként éli meg a legtöbb nő ezt a változást.

Általában 45 éves kor után már számíthatunk az első tünetek jelentkezésére. Próbáljunk meg elfogadóak és türelmesek lenni, hiszen, bár nem túl kellemes, de az élet természetes velejárója.
Ezek a tünetek jelentkezhetnek a menopauza ideje alatt

1.Érzelmesség

A hormonális változások hatására erős érzelmi megnyilvánulások üthetik fel a fejüket. Egyik percben kacagunk, a másikban meg sírunk.

2.Csokoládé

Mindig egy koca csoki jár az eszedben, azonban soha nem éred be egy kockával. Nehezen tudod megállni, hogy napona ne falj fel több tábla csokit.

3.Súlygyarapodás

A hirtelen hízásnak egyik oka lehet a korlátlan csokoládéfogyasztás, de akár a lelassult anyagcsere is. Ajánlott gyorsan nekikezdeni edzeni valamit.

4.Hangulatingadozás

Egyik percben a depresszió gyötör, a másikban meg sziporkázó vicceket mesélsz. Ezt az ingadozást sokszor te magad sem tudod elviselni.

5.Álmatlanság

A menopauzás nők nagyrészét érintik az alvászavarokkal, és álmatlansággal együttjáró problémák. Ha a fáradtság már a munkádban is akadályoz, ajánlott valamilyen természetes altatót alkalmazni, vagy jógázz, meditálj.

6.Memóriazavar

Sokszor nem jutnak eszedbe hétköznapi dolgok, például, hogy hová tetted a kulcsodat, vagy hogy mit kell vásárolni a boltban.

7.Félelem

Néha úgy érezheted, hogy itt a vég, ennyi volt az életednek. Időközönként pánikszerű félelem törhet rád. Még a saját árnyékodtól is félni kezdesz.

8.Dúsabb arcszőrzet

A menopauza ideje alatt néhány nőnek sokkal dúsabb lesz az arcszőrzete. Ezt a folyamatot hormonkezeléssel lehet mérsékelni, ha csak nem akarunk dús szakállat.

9.Fokozott izzadás

Akár meleg, akár hideg van odakint, patakokban csoroghat rólad az izzadtság. Sajnos hozzá kell szokni a dologhoz, hiszen ez is a menopauza része.

10. Túl sok beszéd

Nem tudod korlátozni a gondolataidat, és, amit gondolsz, azt mindenképp meg akarod osztani állandóan.

11.Düh, agresszió

Gyorsan dühbe gurulsz, és agresszív leszel. Nehezen tudod visszafojtani az indulatodat.

12.Zárkózottság

Megőrülsz a tudattól, ha egy zárt térbe, tömegközlekedésen valaki hozzád ér. Nem szereted, ha behatolnak az aurádba, nagyon zárkózott leszel.

13.Fáradtság

A test hormonális átalakulása következtében állandóan fáradtnak érzed magad.

14. Puffadás

Itt az ideje elbúcsúzni a bokáidtól. A lábad annyira kezd puffadni, hogy cipőt is alig tudsz magadra húzni.

15.Zaklatottság

Néha úgy érzed, hogy itt helyben megbolondulsz. Nagyon zaklatott vagy, és nehezen tudod megnyugtatni magad.

 

loading...