Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 gyógyító erejű növény, mit a Bibliában is említettek!

10 gyógyító erejű növény, mit a Bibliában is említettek!

A természet csodálatos gyógyító erővel rendelkezik, használjuk ki azokat a gyógynövényeket, melyek a lábunk előtt hevernek. Ismerkedjünk meg a távoli országok gyógynövényeivel, és gyógyító technikáival is, éljünk egészségesen.

Az alábbiakban olyan természetes gyógynövényeket mutatunk, melyek már a bibliai idők óta ismertek!

1. Aloe vera

Számtalan jótékony hatása van, éppen ezért nem csoda hogy ma is nagyon sok otthonban megtalálható. A biblia időkben balzsamozásra, és parfümként is használták. Manapság leginkább bőrápolásra, égési sérülésekre, bőrregenerálóként, gyulladások ellen használják.

2.Tömjén

Már Jézus születésekor említik a tömjént, azóta pedig számos vallási szertartás részét képezi. Napjainkban használják fájdalomcsillapítóként, fejfájásra, nyugtatóként, antidepresszánsként, igen erős stresszoldó hatással rendelkezik. Ezenkívül csökkenti a vesekövet, a gyulladásokat, serkenti az immunrendszert, szebbé varázsolja a bőrt.

3.Fokhagyma

A zsidók minden pénteken fokhagymát fogyasztanak, úgy tartják, hogy a Genezis egyik legfontosabb termése a fokhagyma. Szabályozza a testhőmérsékletet, segíti a bőr egészségét, javítja a termékenységet, csökkenti a baktériumokat, a fertőzéseket, a koleszterinszintet, és a gyulladásokat.

4.Ánizs

Az “ánizs” kifejezést még a Bibliában minden bizonnyal a kaporra vonatkoztatták, de mindkettő számos pozitív hatással rendelkezik. A kapor antioxidáns, gyulladásgátló, serkenti az immunrendszert, az ánizs segítségünkre lehet köhögés, megfázás, álmatlanság esetén.

5.Szent olaj

Nagyon rég használják, leginkább erőteljesen kellemes illata miatt volt a régi időkben közkedvelt. Fűszerként, gyógynövényként, és parfümként egyaránt használták. Napjainkban leginkább parfümök alapanyagaként, aromaterápiás hatása miatt használják. Enyhíti a köhögést, és a légúti megbetegedéseket.

6.Mustár

Jézus Krisztus egyik leghíresebb példázata a mustármagról szól. Napjainkban mustárt gyulladáscsökkentőként, méregtelenítőként, ízületi problémákra, izom-, és hajregenerálóként használjuk.

7.Fahéj

Az aranynál értékesebb a bibliai időkben, számos jótékony tulajdonsága van. A fahéj olajat illatszerek előállításához használták. Manapság leginkább anyagcsere zavarokra, emésztési problémákra, a vércukorszint stabilizálására használják, de serkenti az agyműködést is.

8.Menta

Az orvostudomány, és a nép gyógyászat az ősi idők óta használja a mentát. Gyomorproblémákra, emésztésserkentőként, láz ellen, arcüreggyulladásra alkalmazzák. A belőle készült tea igen kellemes illatú, és aromájú.

9.Keserű fűszernövények

A Bibliában ezeket a növényeket úgy említik, mint, amit élelmiszerként fogyasztottak, mint pl. a cikória, és a kerti saláta. Már akkor tudtak róla, hogy a keserű növények gyulladásgátló, vérkeringésserkentő, és vesekő elleni hatással rendelkeznek.

10. Mirha

A bibliai időkben a mirhát fűszerként használták, a római korban pedig úgy tekintettek rá, mint, ami minden betegségre gyógyír. Erősíti az immunrendszer, csökkenti a fáradtságot, a köhögést, és az emésztési problémákat. Manapság vannak olyan szájvizek, amelyek mirhát tartalmaznak.

tudasfaja.com

loading...