Kezdőlap EGÉSZSÉG Vess egy pillantást a mellbimbódra, mert ezekről a betegségekről árulkodik!

Vess egy pillantást a mellbimbódra, mert ezekről a betegségekről árulkodik!

A mellbimbóknak nem csak a gyerek táplálásában van nagyon fontos szerepük, éppen ezért figyeljük oda, és védjük egészségüket. Ha az alábbi elváltozásokat észleljük, jó, ha felkeresünk egy szakembert.

 

1.Váladékozás

-ez a dolog terhesség, vagy szoptatás esetén természetes. Ha azonban egyik eset sem áll fenn a kettőből, és a váladék nyomokban véres is, azonnal keressünk fel egy szakembert. Ciszta, de daganat jele is lehet.

2.Harmadik mellbimbó

-az emberek nagy részének van egy harmadik mellbimbója is valahol a testén, mely akár egy anyajegyhez is hasonlíthat. Ha azt vesszük észre, hogy elkezd nőni, vagy bármilyen változáson megy át, azonnal keressünk fel egy szakembert.

3.Irritáció

-ha hosszú időn keresztül viszket, hámlik, kipirosodik, akkor keressünk fel egy szakembert. Mielőtt orvoshoz mennénk, próbáljuk meg, ha másra cseréljük a melltartónkat, akkor is fennáll-e a dolog. Az is lehetséges, hogy a szintetikus anyagra, vagy csak a mosószerre vagyunk allergiásak.


4.Szőrös mellbimbók

-a mellbimbó körüli kis udvaron a legtöbb esetben kisebb szőrszálak találhatóak. Ha fájni kezdenek, megvastagodnak, vagy elkezd repedezni, viszketni a körülöttük levő terület, forduljunk szakemberhez.

5.Befeleforduló mellbimbó

-ez kezdetben csupán esztétikai probléma lehet, azonban a szoptatásnál gondot okozhat, hiszen nem biztos, hogy boldogulni fog tudni vele a csecsemő. Erre is létezik megoldás, nem kell elkeseredni.

loading...