Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Túl gyakran zsírosodik a hajad? Ezeket a trükköket jobb, ha kipróbálod!

Túl gyakran zsírosodik a hajad? Ezeket a trükköket jobb, ha kipróbálod!

Zsírosodó hajjal együtt élni felér egy kisebb átokkal. Aki ebben a cipőben jár, tudja, hogy borzalmas: egyik nap megmosod a hajad, és másnap olyan, mintha legalább egy hete nem mostad volna meg.

A zsírosodó hajjal meg kell tanulni együtt élni, és bizony külön ápolást, és odafigyelést is igényel.

Mit tehetünk, hogy azért mégse zsírosodjon olyan hamar a hajunk?

-iktassuk ki étrendünkből a nagyon zsíros, és agyonsütött élelmiszereket

-ne mossuk forró vízzel soha. A szakemberek szerint a forró víztől sokkal hamarabb zsírosodik a haj, ezért inkább csak a langyos vizet részesítsük előnyben.

-ugyanez érvényes a hajszárításra is. Soha ne fújjuk a hajunkra nagyon forró levegőt. Sőt, ha tehetjük inkább a napon, meleg levegőn szárítsuk.

– ne mossuk túl sokáig, mert kiszárad a fejbőrünk

-ne hordjuk állandóan összekötve. Lehet, hogy kényelmesebb, és nem is látszik annyira, ha zsíros, de naponta legalább 2-3 órára engedjük ki, hiszen a fejbőr kell szellőzzön.

-csavarjuk ki egy citrom levét, majd spricceljük be vele a hajunk, és masszírozzuk bele a fejbőrünkbe. Hagyjuk állni 15 percig, majd mossuk le. Hetente egyszer ismételjük meg ezt a kezelést, hiszen segít helyreállítani a bőr pH-egyensúlyát.

-néha öblítsük le hajmosás után sörrel, vagy almaecettel, esetleg csalánfőzettel. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hajunk sokkal egészségesebb legyen, és nem is fog annyira zsírosodni.

Szerző: tudasfaja.com

loading...