Kezdőlap EGÉSZSÉG Te is ezt csinálod éjszaka? Vigyázz, mert nagyban befolyásolod vele az egészséged!

Te is ezt csinálod éjszaka? Vigyázz, mert nagyban befolyásolod vele az egészséged!

Hirdetés

A vélemények igencsak megoszlanak a meztelen alvásról. Van, aki pizsama nélkül alszik, mások pedig egészen undorító dolognak tartják a ruha nélküli alvást. Te szoktál pizsama nélkül aludni nyáron?

Nézd meg, milyen egészségügyi előnyökkel jár a ruha nélküli alvás!

Hirdetés

1.Nyugodtabb alvás

Ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk, a test-hőmérsékletünk legalább felére kell csökkenjen. Ha ruha nélkül alszunk, sokkal hamarabb le tud hűlni a testünk. Akik pizsama nélkül alszanak, sokkal hamarabb el tudnak aludni.

2.Egészséges

A ruhátlan alvással gondoskodhatunk az intim testrészeink higiéniájáról is. A pizsama elősegíti a baktériumok szaporodását, ugyanis meleget környezetet biztosít számukra. Sokkal jobb, ha nem veszünk pizsamát, vagy fehérneműt, és szellőzni hagyjuk a testünk.

 

3.Könnyebb ébredés

Mivel sokkal nyugodtabban alszunk, nem lesz túl melegünk, nem izzadunk lesz éjszaka, ezt sokkal könnyebben, és kipihentebben ébredünk fel.

4.Fogyás

Alvás közben kalóriát égethetünk, tartják a szakemberek. Viszont ez csak a megfelelően hűvös környezetben érvényes, hiszen így jobban működik az anyagcserénk.

5.Kényelmesebb alvás

Biztosan mindenki ébredt már arra, hogy szorítja a pizsama. Ha nem sikerül a megfelelő anyagú pizsamát kiválasztanunk, akkor a legjobb, ha anélkül alszunk.

6.Jobban nézünk ki másnap

Nehéz magyarázatot találni arra, hogy, aki pizsama nélkül alszik, miért néz ki másnap jobban. Talán az eddig felsorolt okok játszanak közre, hogy sokkal nyugodtabban, és kiegyensúlyozottabban ébredünk másnap.

7.Nyugodtabbak lehetünk

Akik pizsama nélkül alszanak sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak. Érdemes kipróbálni!

 

Hirdetés