Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Tartsd be az alábbi szabályokat, hogy ne legyen szegény az idei karácsonyod!

Tartsd be az alábbi szabályokat, hogy ne legyen szegény az idei karácsonyod!

Karácsonykor képesek vagyunk észbontóan sok pénzt költeni egymás megajándékozására, de a rengeteg élelmiszer is, amit ilyenkor megvásárolunk, nagyon költséges. Ajánlott az idén tényleg jobban odafigyelni arra, hogy mire és mennyi pénzt költünk!

A legtöbb emberben reflexszerűen él ilyenkor az a szokás, hogy minél több mindent meg szeretne vásárolni annak érdekében, hogy szebb, és teljesebb legyen a karácsonya. Azonban, mint tudjuk az ünnep nem attól lesz szebb, ha számtalan dolgot összevásárolunk, és utána fogjuk a fejünk, hogy semmire nem maradt pénzünk. Legyünk figyelmesek, hiszen a modern marketingfogásoknak köszönhetően bármikor lecsaphat ránk egy olyan kedvezmény, ami bizony elveszi a legjózanabb ember eszét is.

Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy mégsem legyen túlságosan szegényes a karácsony!

Ne utolsó percben kezdjünk el kapkodni, már egész évben vásárolgathatunk ezt-azt. Ha meglátunk valamit, amiről úgy gondoljuk, hogy jó lenne valamelyik családtagunknak, barátunknak vegyünk meg akár már júniusban. Így nem fog utolsó percben elkapni a vásárlási láz, és nem költjük el minden tartalék pénzünk.

Az is nagyon jó módszer, ha előre leszögezzük, hogy a családon belül mennyi pénzt költünk ajándékra, és ezt esetleg egész évben megpróbáljuk összespórolni, és elkülöníteni

A családi vacsora is nagyon megterhelő lehet anyagilag, jó, ha előre összeírjuk a hozzávalók listáját, és meghatározzuk erre is az anyagi keretet. Abba is gondoljunk bele egy kicsit reálisabban, hogy csak azért, mert karácsony van, nem fogunk tudni sokkal többet enni, mint mondjuk egy átlagos vasárnap. Nem kell túlzásba esni!

Lepjük meg kézműves ajándékokkal szeretteinket, mi magunk is könnyedén tudunk meglepetést készíteni, csak neki kell fogni. Egy ilyen ajándék sokkal értékesebb, mint a boltban vásárolt tucat-ajándék.

“Adjunk pénzt ajándékba”-tanácsolja Himer Csilla pénzügyi intelligencia oktató. Sokan úgy tartják, hogy ez egy nagyon fantáziátlan dolog, de még mindig jobb, mintha egy drága és haszontalan ajándékkal terhelnénk valakit. Ha tudjuk, hogy valakinek van egy célja, de anyagi korlátai vannak azt kivitelezni, akkor szálljunk egy bizonyos összeggel a költségekbe. Pl. egy külföldi tanulmányút, vagy egy szakmai továbbképzés segítése.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...