Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Szinte minden nő elköveti ezeket a hibákat a menstruáció ideje alatt!

Szinte minden nő elköveti ezeket a hibákat a menstruáció ideje alatt!

A menstruáció sok nő számára teher, leginkább alig várjuk, hogy lejárjon az az 5-6 nap. Azonban, ha betartjuk a megfelelő higiéniai szabályokat, és szeretettel tekintünk a testünkre, máris minden egy kicsit sokkal jobb lehet.

 

Nagyon fontos, hogy a menstruáció ideje alatt fokozottan odafigyeljünk a higiéniára. Nem kell túlzásba vinni, de óvakodnunk kell, hiszen ilyenkor könnyebben fertőzések kerülhetnek a szervezetünkbe.

Nézzük, mit kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető leghigiénikusabb bánásmódban részesüljünk a menstruáció ideje alatt is.

1.Kellemetlen szagok

-normális körülmények között a menstruáció ideje alatt sem áraszt a test kellemetlenebb szagokat. A problémáról csak akkor beszélhetünk, ha valamilyen gombás, vagy bakteriális fertőzésünk van.

Ha fertőzésünk van, soha nem vigyük túlzásba a mosakodást, hiszen ezzel még lehet, hogy csak ártani fogunk. Nagyon érzékeny a bőrszövet ezen a területen, a durva, energikus mosakodás pedig rosszat tehet. Inkább csak töröljük le langyos vízzel, és szappannal óvatosan.


2.Tisztálkodás

-nem szabad túlzásba vinni a tisztálkodást, hiszen ezzel könnyen felbomolhat a szervezet pH-egyensúlya. Nem azt jelenti, hogy nem kell mosakodni, de arra vigyázzunk, hogy naponta egyszer elegendő még ebben az időszakban is.

Kerüljük a vegyi anyagokkal tele tisztítószereket, a legjobb, ha egy természetes alapanyagú, fertőtlenítő, és bőrkímélő szappant használunk. A tisztálkodószerünk mindig semleges pH-értékű legyen, így megőrizhetjük a szervezetünk természetes egyensúlyát.

loading...