Kezdőlap EGÉSZSÉG Soha többé nem fog izzadni a lábad, ezt próbáld ki!

Soha többé nem fog izzadni a lábad, ezt próbáld ki!

Nyáron, hiába járunk nyitott cipőben, szandálban, papucsban, mégis, ha arra hajlamosak vagyunk,, bizony igencsak izzadhat a lábunk. Az izzadásgátló lábspray-ek lehetséges, hogy hatásosak, de nagyon sok vegyi anyagot tartalmaznak.

 

Ha nem akarjuk direkt mérgezni magunkat a vegyi anyagokkal, próbáljunk ki egy sokkal természetesebb módszert. Mutatjuk, hogy mi a tuti megoldás lábizzadás ellen.

A zsálya az egyik leghatékonyabb izzadás elleni gyógynövény. Egy mosdótálat tölts fel meleg vízzel, adj hozzá 2 teáskanál szárított zsályateát, és ebben áztasd a lábad 15 percig.

A fekete tea is erős pórusösszehúzó hatással rendelkezik, éppen ezért nagyon hatékony lábizzadás ellen. Egy mosdótálnyi vízbe 3-4 filter fekete teát kell tenni, és abba áztasd a lábad.

Hetente 1-2 alkalommal áztasd a lábad szódabikarbónás vízben, nem csak az izzadástól szabadít meg, de kiváló fertőtlenítő is. Minden liter vízhez egy evőkanál szódabikarbóna szükséges.

Egy mosdótál vízbe tegyél egy-két evőkanál ecetet, és áztasd benne a lábad esténként. Nagyon hatékony lábizzadás ellen, de a fáradt lábak csodaszere is az ecet.


Egy tál vízbe tegyél borsmenta, citrom vagy levendula illóolajat, ezek is hatékonyan csökkentik a lábizzadást. Akár a cipődbe is csepegtethetsz ezekből az olajokból, így biztos lehetsz, hogy nem lesz kellemetlen lábszagod, ha vendégségbe hívnak. A hintőpor is jó megoldás lehet, segítségével megelőzheted az izzadást.

tudasfaja.com

loading...