Kezdőlap EGÉSZSÉG Próbáld ki! Hihetetlen dolog történik, ha egy kevés szódabikarbónát teszel a nyelvedre!

Próbáld ki! Hihetetlen dolog történik, ha egy kevés szódabikarbónát teszel a nyelvedre!

Ha már egy ideje azon gondolkozol, hogy jó lenne leszokni a dohányzásról, most mutatunk egy nagyon jól módszert rá! Ismerőseink körében már többen eredményesen alkalmazták ezt a természetes, és gyakorlatilag ártalmatlan módszert.

Erről a káros szenvedélyről egyáltalán nem egyszerű leszokni, de sok akaraterővel, és egy kis rásegítéssel lehetséges. Ne mérgezd tovább magad, inkább mondj búcsút a bűzlő, és egészségtelen szokásnak. Néhány egyszerű praktikát mutatunk, melyek a segítségedre lehetnek!

1.Szódabikarbónás víz

Egy evőkanál szódabikarbónát keverj el egy pohár vízben, és naponta kétszer, egy héten keresztül igyál meg egy ilyen keveréket. Második héten pedig már csak naponta egyszer kell innod egy-egy csésze szódabikarbónás italt. Mindig, amikor úgy érzed, hogy rá kell gyújtanod, tegyél a nyelvedre egy csipet szódabikarbónát.

2.Csökkentsd a stresszt!

Naponta legalább 15-20 percig végezz olyan tevékenységeket, amelyek csökkentik a stresszt: meditálj, jógázz, sétálj, fuss, tornázz. A fizikai mozgás nagyon jól csökkenti a stresszt, és utána már a cigarettát sem fogod kívánni.

3.Keress egy hobbit!

Az új szokások, hobbik által úgy érzed, hogy új értelmet nyert az életed. Pl. döntsd el, hogy mostantól egészségesen élsz, iratkozz be jógaórára, vagy igyál meg 30 napon keresztül, naponta 3 liter vizet. Akár lehet a kerékpározás, vagy a mandalafestés is az új hobbid.

4. Értékeld a megspórolt pénzt

Egy héten keresztül gyűjtsd össze a régen a cigarettára kiadott pénzt, majd hét végén jutalmazd meg magad valamivel. Látni fogod, hogy mennyir pénzt spórolsz meg azzal, hogy már nem dohányzol.

Légy türelmes magadhoz, élvezd az új életed. Mivel a szervezetedből ürülni fognak a méreganyagok, nem árt, ha sok vizet, és zöld teát fogyasztasz.

tudasfaja.com

loading...