Kezdőlap EGÉSZSÉG Prediabétesz, a betegség, amit sokan nem ismernek! Íme 5 jel, hogy időben...

Prediabétesz, a betegség, amit sokan nem ismernek! Íme 5 jel, hogy időben felismerd!

Hirdetés

Az emberek nagyon nagy része szenved prediabéteszes problémáktól. A jó hír az, hogy ha idejében észrevesszük, akkor könnyen visszafordítható a folyamat. Soha ne hagyjuk figyelmen kívül az alábbi figyelmeztető jeleket.

A prediabéteszes kezdeti fázisban a vércukorszint némileg megemelkedik, de még korántsem beszélhetünk cukorbetegség kialakulásáról. Van néhány korai jele a prediabétesznek.

Hirdetés

1.Fényes foltok a bőrön

-a prediabéteszes állapotban vöröse, barnás, sárgás foltok jelentkezhetnek az arcbőrünkön. Idővel fényes, majd pikkelyes lesz a felületük, és viszketni kezdenek. A sötét foltok jelezhetik a magas inzulinszintet a vérben.

2.Duzzadt, feszülő erek

-a cukorbetegek gyakran küzdenek ízületi gyulladással, túlsúllyal, és csontritkulással. A vérben felgyülemlett húgysavkristályok számos probléma kiváltói lehetnek.

3.Megvastagodott bőr

-kezdetben csak a kéz-, és lábujjakon vastagodik meg a bőr, majd a test többi részére is kiterjedhet a probléma. A túlságosan magas cukorszint károsíthatja az ereket, és ennek következtében vastagodik meg a bőr.

4.Hajhullás

-az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú cukorbetegség, vagy a prediabétesz következtében is gyakran kóros hajhullás alakulhat ki. Utána kell pontosan járni, hogy mi okozhatja a vércukorszint megemelkedését, és a hajhullást.

5.Túlzott fáradtság

-az inzulinrezisztencia okozhat állandó fáradtásgérzetet. A cukor felgyülemlik a vérben, és így a sejtek nem tudnak megfelelően működni.

Ha prediabétesszel diagnosztizáltak, nem kell kétségbeesni egyből. A legfontosabb dolog, hogy gyorsan változtassunk az étrendünkön, és életmódunkon. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, mozogjunk, és igyunk elegendő folyadékot.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés