Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor pénteki nagy bejelentése a bezárásról és az újabb szigorításokról!

Orbán Viktor pénteki nagy bejelentése a bezárásról és az újabb szigorításokról!

A kormányfő péntek reggel szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában vendégeskedett, ahol a legújabb kormánydöntésekről, tudnivalókról számolt be.

 

A miniszterelnök az interjúját azzal kezdte, hogy reménykedett benne, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz és a várakozások be is igazolódtak, aki nem oltásellenes, az ki is használta a lehetőséget. A tegnapi kabinetülésen a kormány arra jutott, hogy az oltási akcióhetet egy héttel meghosszabbítják.

A kormányfő azt mondta, hogy az akcióhéten a legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű, illetve reményt ad arra, hogy idén ne kiskarácsonyunk, hanem nagykarácsonyunk legyen. Nálunk 20-21 százalék vette fel eddig a harmadik oltást,, míg Európában ez a szám csak 6-7 százalék.
Egyelőre még ember is van elég
Minden az orvosok és ápolók hősiességén múlik. Úgy látom, hogy ők kitartanak – nyilatkozta Orbán Viktor, majd a béremelésekről beszélt. Az eszközeink megvannak, az ágyak, a lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak. Egyelőre még ember is van elég. Emberfeletti munkát végez mindenki, hogy az egészségügy ne omoljon össze – mondta.
A zárás csak lassítás
A kormány két lábbal áll a valóság talaján, semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni – mondta a miniszterelnök az ország lezárásáról.

A zárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltást

– tette hozzá a miniszterelnök, majd arról beszélt, hogy ő nem mond le senkiről.

Meghosszabbítják az oltási akcióhetet
Naponta 130 ezer oltást adnak be, a miniszter reménykedett ebben az eredményben. Nehéz szerinte kiismerni a magyarokat, mindig az utolsó napokon intézik az emberek az ügyeiket.

Olyan sikeres az oltási hét, hogy meghosszabbítjuk

– mondta a miniszterelnök. Leginkább a harmadik oltást veszik fel az emberek. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy egyre többen vannak olyanok, akik két oltást vettek fel, mégis eléri őket a vírus. Ezért kell felvenni a harmadikat.

A szomszédos országok (Szlovákia, Ausztria) lezárásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a megoldás a harmadik oltás, nem a lezárás.” A harmadik oltás életmentő, és nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Orbán szerint durva volt a német kormánynak az a mondata, hogy a járvány végére az emberek oltottak, gyógyultak vagy halottak lesznek, ezzel a hozzáállással nem lehet nekiállni, inkább azon kell dolgozni, hogy minél többen felvegyék az oltást.A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy december 20-án megérkezik az első szállítmány, 130 ezer adag az 5-11 éveseknél bevethető vakcinából. A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak és most az egyik nagy gyógyszergyártó már azt meri mondani, hogy ajánlja a gyermekek beoltását.

Orbán Viktor a magyar egészségügy jelenlegi helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van elég.

– A besegítő rendőrök és katonák, egészségügyben dolgozók és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása – mondta Orbán, aki szerint nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton és ezeket a kapacitásokat a jövőben is minimum vésztartalékként életben kell tartani.


Ezután a migrációra került a szó, melyről a kormányfő azt mondta, Magyarországot példátlan módon három irányból éri támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá, ami szerinte 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, hiszen ezek az emberek illegális határátlépést követtek el.– Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EU ostobaságot követ el, amikor nem fogadja el, hogy a határon Magyarország visszavezeti az embereket és a menekültek helyzetének elbírálását a határon kívül kell végezni. A kormányfő szerint aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A baj pedig csak nőni fog, mert Afganisztánt naponta 30-50 ezer ember hagyja el. Nem lehet azt büntetni, aki a fizikai határvédelmet biztosítja, márpedig Orbán szerint az EU ezt teszi.Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezeteinek is

– mondta Orbán Viktor, és úgy véli, a legújabb német kormányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni, miközben Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.Ezután a rezsiárakról beszélt, és kiemelte, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik és Orbán szerint mindegy, hogy hogyan változik a gáz meg az áram piacai ára, a kormánynak az a feladata, hogy az árakat a lakosság számára leszorítsa egy elfogadható szintre. A magyar kormány ebben az esetben sem a multik, hanem a magyar emberek oldalán áll és a magyar rendszer jó, és segíti a családokat.

– A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem mi döntünk róla. Nem lehet, hogy az ár egekbe ugorjon és akkor a cégek egekbe ugró profitot vigyenek el, ezt korlátozni kell – mondta a kormányfő, aki szerint amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság.

Orbán szerint amíg a baloldal az adóemelésben hisz, a kormány abban, hogy adót kell csökkenteni

„Az adócsökkentéssel pénz marad a gazdaságban, ami újabb munkahelyeket teremt, mi ebben hiszünk” – mondta Orbán, aki szerint most is inkább munkaerőhiány van, mindez pedig azt bizonyítja, hogy a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani.„Az ekhót, a kisvállalati adót csökkentjük, az iparűzési adót is megfeleztük és nem emeljük vissza a korábbi szintre.” – ígért be újabb adócsökkentéseket a miniszterelnök, illetve felhívta a figyelmet a babakötvényre, amely után a kedvezményeket is megduplázza a kormány.

Orbán szerint a választások tétje így az is lesz, hogy maradhat-e az adócsökkentés vagy újra adóemelés jön.

CIKKÜNK FRISSÜL!

loading...