Kezdőlap EGÉSZSÉG Nyomd meg ezeket a pontokat a tenyeredben és nem várt dologban lesz...

Nyomd meg ezeket a pontokat a tenyeredben és nem várt dologban lesz részed!

Az akupresszúra egy nagyon mély és jól kitaposott múltra tekint vissza, amely különleges gyógyító erővel is rendelkezik egyben.

A kézmasszázs egy nagyon hasznos masszázs, amit ha jól csinálunk, csodálatos hatást gyakorolhatunk a testünkre és az egész szervezetünkre egyaránt. Ahhoz azonban, hogy jól működjön amit csinálunk, elengedhetetlenül fontos, hogy jó helyen is kezdjük el masszírozni az ujjunkat.

Az alábbiakban megmutatjuk melyik ujjat melyik pontban kell masszírozni, hogy megfelelő hatást érhessünk el!

1. Hüvelykujj alsó része – itt található az a pont, mely köhögés, légzési nehézségek, és pajzsmirigy problémák esetén masszírozandó.

2. Hüvelykujj – depresszió leküzdésére, szorongás, lép és gyomorproblémák ellen. Ha valaki hasfájással, bőrproblémákkal, vagy érzelmi instabilitással küzd, akkor ezt a pontot kell masszíroznia.

3. Mutatóujj – vese- és húgyhólyagproblémák ellen. Ha csalódottság, félelem, vagy hosszantartó szomorúság gyötör, akkor ezt a pontot ajánlott masszírozni. De segítségével megszabadulhatunk az izomfájdalomtól, hátfájástól, gyomorégéstől, és fogfájástól is.

4. Középső ujj – szabályozhatjuk a máj-, és epeműködést. Javíthatjuk a hangulatot, és csökkenthetjük az ingerlékenységet. Ajánlott ezt a pontot masszírozni migrénes fejfájás, és menstruációs görcsök csökkentésére is.

5. Gyűrűsujj – ez a vastagbél és a tüdő zónája. Segítségével megszabadulhatunk a negativitástól, az emésztési, és légzőszervi problémáktól.

6. Kisujj – vékonybél és szívproblémák esetén ajánlott masszírozni. Javíthatja az önbizalmat, aggodalom, bizonytalanság, puffadás, és emésztési problémák esetén is ez a pont lehet a megoldás.

7. A tenyér külső része – vércukorszint szabályozó.

8. A tenyér közepe – itt csökkenthetjük a stresszt, az emésztési panaszokat, és a hasfájást.

9. A tenyér párnás része – szabályozza a hormonműködést, és kiegyensúlyozottá teszi a szívműködést.

loading...