Kezdőlap EGÉSZSÉG Nem tudsz aludni éjszaka? Ez az 5 súlyos betegség állhat a háttérben!

Nem tudsz aludni éjszaka? Ez az 5 súlyos betegség állhat a háttérben!

A világon nagyon sok ember küzd az álmatlanság problémájával. Mielőtt agyontömnénk magunkat nyugtatókkal, és altatókkal, inkább járjunk utána, hogy mi lehet a kiváltó oka az álmatlanságunknak!

 

Van néhány betegség, mely álmatlanságot is okozhat. Nézzük, melyek ezek!

1.Alzheimer-kór

-egy kutatás alapján kimutatták, hogy azok az emberek, akik Alzeimer-kórral küzdenek, sokkal nehezebben alszanak el, vagy, ha el is aludtak idején, az éjszaka folyamán többször felriadnak álmukból.

2.Diabétesz és elhízás

-az alváshiány egyik leggyakoribb következménye az elhízás, és a cukorbetegség lehet. De ez a probléma fordítva is fennáll. Az anyagcsere felborulása hatással van az inzulintermelődésre is.

3.Szív-és érrendszeri betegségek

-kutatások alapján kimutatták, hogy azok az emberek, akik szívrohamon estek át, később komoly alvásproblémákkal küzdhetnek. Viszont azoknál, akik nem alszanak eleget, kétszer nagyobb eséllyel alakulnak ki szív-és érrendszeri problémák.

4.Depresszió
-az alvászavara leggyakrabban előforduló kiváltó oka lehet a depresszió, szorongás, stressz. Ha valaki éveken keresztül alvázavarral, és depresszióval küzd, nagyobb eséllyel akar szánt szándékkal véget vetni az életének is. Az öngyilkos statisztikákból kiderült, hogy sokan közülük alvászavarral küzdöttek.

5.Fekélyes vastagbélgyulladás

-a Crohn-betegség, vagy a fekélyes vastagbélgyulladás is okozhat éjszakai nyugtalanságot, alvászavart. Azok akik rendszeresen 6-9 órát alszanak sokkal kisebb eséllyel kell számoljanak ezen betegségek kialakulásával.

Szerző: tudasfaja.com

loading...