Kezdőlap EGÉSZSÉG Nem mindegy hogy fogyasztjuk a mézet! Íme 14 aranyszabály, amire mindenképp figyelj!

Nem mindegy hogy fogyasztjuk a mézet! Íme 14 aranyszabály, amire mindenképp figyelj!

Hirdetés

Már évszázadokkal ezelőtt is használták őseink a mézet, mint csodálatos gyógyítót. Felismerték jótékony hatását és megtapasztalták azokat a gyógymódokat, amelyet a mézzel elérhetünk.

A mai gyógyászatban is szívesen használják a méz bármilyen formáját és kombinációját, kevesen tudnak azonban a mézzel kapcsolatos aranyszabályokról. Ezekről nem árt tudni és tisztában lenni vele, biztosan találunk köztük több olyan pontot, amit eddig nem helyesen alkalmaztunk.

Hirdetés

Íme a méz 14 aranyszabálya:

1. A legjobb és leghatékonyabb megoldás, ha a teánkat cukor helyett mézzel ízesítjük.

2. Ha mézet eszünk, nem szabad azonnal lenyelni, pár másodpercig a szájban kell tartani, és csak azt követően nyelhetjük le.

3. A méz szinte mindenféle betegséget képes gyógyítani, így bármilyen betegség esetén gyors és természetes gyógymódként szolgálhat.

4. A felnőttek napi méz adagja 100 gramm, amit a nap folyamán kisebb adagokra osztva a szervezetbe kellene juttatni.

5. A gyerekek napi adagja 30 gramm, amit szintén 3-szor kell bevinni a szervezetbe. Körülbelül 2 hónapig, minden nap folytatva a mézes kúrát, igazi csodát tehetünk szervezetünkkel. A 2. hónap után ajánlott 15 nap szünetet tartani, majd ismételhető a kezelés. Így a gyerekek szervezete ellenállóbb lesz a vírusoknak, az immunrendszerünk pedig erősödik.

6. A gyomor és a bélrendszer gyorsan és könnyen elnyeli a mézet, így a benne található hasznos anyagok hamar felszívódnak.

7. A mézet nem szabad melegíteni, legfeljebb 40 ° C-os vízbe szabad tenni, a forró (100 ° C ) vízben ugyanis elveszíti gyógyító erejét. 

8. Az idősebb méz kristályossá válik, ami nem azt jelenti, hogy az már nem jó. Épp ellenkezőleg, ez a bizonyíték arra, hogy ez a még eredeti.

9. Citromos mézel vizet fogyasztva a nap folyamán sokkal jobb hatást érhetünk el a szervezetben, mintha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztanánk.

10. Ha betegség (vírusos fertőzés, influenza, megfázás, stb.) áll fenn, a gyerekek napi adagja háromszor egy teáskanál méz, a felnőtteké pedig háromszor egy evőkanál.

11. Azok számára, akiknek a szervezetében nincs elegendő sav, így gond van az emésztésükkel, ajánlott minden étkezés előtt egy kis kanál mézet elfogyasztani.

12. Azok számára, akiknek túl sok sav van a szervezetben, étkezések után ajánlott egy kis kanál mézet fogyasztani, ebben a helyzetben a méz ugyanis képes kontrollálni a sav-bázis egyensúlyt.

13. A méznek is van egy bizonyos szavatossági ideje.

14. A méz két esetben veszítheti el erejét. Az egyik az, amikor lezáratlanul tároljuk, a másik pedig, amikor meghaladja a 40  ° C-os hőmérsékletet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés