Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Neked is volt már kellemetlen szagú a fülbevalód? Akkor erről jobb, ha...

Neked is volt már kellemetlen szagú a fülbevalód? Akkor erről jobb, ha tudsz!

Biztosan veled is előfordult már, hogy azt észlelted, hogy kellemetlen szagú a fülbevalód hátsó része. Nem tragédia, hiszen lehet tenni ellene. De jó, ha tudod, hogy mi okozza a dolgot!

 

Egy idő után barnás szennyeződés halmozódik fel a füled mögött, a fülbevaló hátsó részénél, ezt pedig, ha nem tisztítód ki, akkor kellemetlen szaga lesz.

Mitől alakul ki ez a szennyeződés?

 

Az elhalt hámsejtek, a faggyú, a hajszálakról leeső kosz, a mindennapos por gyülemlik fel a fül mögötti részen. Ha nem gondoskodunk, hogy megszabaduljunk a szennyeződéstől, akkor zöldes barnás színre vált, és még a fülbevalót is elszínezheti. Ha zsírosodásra hajlamos a bőr, akkor sokkal könnyebben felgyűlnek a szennyeződések.

Mit kell tenni annak érdekében, hogy megszabaduljunk a szennyeződéstől?

 

1.Vegyük ki a fülbevalót

Vegyük is egy kis időre a fülbevalót, hogy szellőzni tudjon a fül mögötti rész. Esetleg váltunk más fülbevalóra, amelyik jobban hagyja, hogy szellőzzön a fül.

2.Tisztítsuk meg a fület

 
Csak úgy tudjuk rendesen megtisztítani, ha nincs benne a fülbevaló. Mossuk át szappanos vízzel, de akár egy szeszes vattával is áttörölhetjük a lyuk körüli részt.

3.Mossuk meg az ékszert!

Tisztítsuk meg alaposan a fülbevaló hátsó részét is. Dörzsöljük át egy szódabikarbónából készített pasztával, és áztassuk ecetes vízbe. Ha nem tudjuk rendesen megtisztítani, akkor cseréljük le egy másik hátra a régit.

 

loading...