Kezdőlap EGÉSZSÉG Nagyanyáink ősi gyógyszere: így készíts gyermekláncfű tinktúrát!

Nagyanyáink ősi gyógyszere: így készíts gyermekláncfű tinktúrát!

Hirdetés

Belegondoltunk már valaha is abba, hogy a kertünkben megjelenő gyermekláncfüvet mi irtjuk és átkozzuk, nagyszüleink viszont igazi kincsként tekintettek rá?

A gyermekláncfű minden részét felhasználták ugyanis népi gyógyászatukban, ismerték ugyanis a szervezetre gyakorolt jótékony hatását.

Hirdetés

A gyermekláncfű tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, legnagyobb számban A-, C-, D- és B-vitamint tartalmaz, emellett pedig sok vasat, szilíciumot, magnéziumot, cinket, mangánt, béta-karotint és ásványi anyagokat.

A gyökeréből és a leveléből tanácsos tinktúrát készíteni, ami igazi csodaszerként szolgál a szervezet számára.

Lássuk, hogyan készítsük el!

Egész évben hozzá lehet jutni az alkoholos-vizes oldathoz, amely az egyik leghatékonyabb alkalmazási mód. Belsőleg: 3×12 csepp étkezés előtt 1 dl tiszta vízben oldva. Kúraszerűen érdemes alkalmazni! Egy kúra 3 hét, utána 1 hét szünetet kell tartani, majd újra alkalmazható további 3 hétig. Erős vízhajtó hatása miatt bőségesebb vizeletürítést eredményez. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a növényi vízhajtó szerek a káliumot nem mossák ki a szervezetből.

Elkészítése:

Egy teljes maréknyi gyökeret tisztítsunk meg, tegyük egy üvegbe és öntsük le 40-50%-os alkohollal ( lehet vodka ). 10-12 napig tartsuk sötét helyen , naponta egyszer rázzuk össze majd az „érlelés után szűrjük le.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés