Kezdőlap EGÉSZSÉG Mindig egy kis tasak sót hordott a zsebében. Ha megérted miért tette,...

Mindig egy kis tasak sót hordott a zsebében. Ha megérted miért tette, te is követed a példáját!

Hirdetés

Bárkivel előfordulhat, hogy leesik, vagy éppen felmegy egyik percről a másikra a vérnyomása. Ilyenkor bizony jól jön egy kis SOS-segítség.

 

Hirdetés

Biztosan megtörtént már vele is, ha sokáig guggoltál, és hirtelen felálltál elszédültél. Ilyenkor a gyors pozíció változtatás miatt leesik a vérnyomás. Nem nagy probléma, nem igényel orvosi beavatkozást, de, jó, ha tudod, hogy mit kell tenned, hogy a szédülésből ne legyen ájulás. Néha akkor is megtörténhet ez, ha az ágyból kelünk fel reggel hirtelen.

Ezek a tünetek arra utalhatnak, hogy leesett a vérnyomásunk: szédülés, ájulásérzet, egyensúlyzavar, izzadás, szívfájdalom, a vizelet mennyiségének csökkenése.Az alábbiakban egy nagyon egyszerű trükköt árulunk el. Nézzük, mit kell tenned, ha hirtelen leesik a vérnyomásunk!

Egy pohár vízben oldjunk fel egy teáskanál sót, és igyuk meg, ez pillanatok alatt helyreállítja az ingadozást, és sokkal jobban fogjuk érezni magunk.


Főleg a nyári hőségben jó, ha mindig van nálunk egy kis tasak só. Aki alacsony vérnyomással küzd, kerülje az alkoholfogyasztást, és igyon meg naponta legalább 2-3 liter vizet.

Hirdetés