Kezdőlap EGÉSZSÉG Minden nap megevett egy marék szedret, nem fogod elhinni, hogy mit tapasztalt!

Minden nap megevett egy marék szedret, nem fogod elhinni, hogy mit tapasztalt!

Sokan vagyonokat költenek noni juice-ra, chia magra vagy goji bogyóra, pedig a jó öreg, sok utcában ma is vadon megtalálható szeder fantasztikus gyógyító ereje vetekszik az egzotikus gyümölcsökével.

 

Egyik elfelejtett gyümölcsünk, a magas vitamin- és nyomelemtartalmú fekete szeder. De igazi értékét a színanyag tartalma adja, mely által felveheti a harcot a szív védelmében, a cukorbetegség ellen és a rákmegelőzés terén. Idősödési folyamatok ellen is hat, valamint a bőrünk és szemünk védelmét is szolgálják.

A szeder az egyik legrégebbi gyógynövény. Maradványait svájci cölöpépítményekben találták meg, az ott lakók étlapjának rendszeres szereplője volt a szeder. Már Hippokratész korában, i. e. 400-ban említik jótékony hatását, az 1500-as években állatok fekélyeinek kezelésére alkalmazták, valamint felismerték fogínyvédő hatását.

A varázsszó: antioxidáns! A fehér szeder a népi gyógymód szerint nem csak zsírégető, de leviszi a vércukrot, a koleszterint és véd a szívbetegségek ellen. A fekete szeder tele van restevatrollal, ami egy fantasztikus antioxidáns. A sok vörös bort ivó nők (franciák, olaszok) sokkal kevésbé híznak el, mint a magyarok vagy németek, akik vagy nem isznak alkoholt, vagy inkább sört.

A restevatrol ugyanis segít a gabonák emésztésében (spagetti, pizza is jöhet), de mégiscsak egészségesebb egy marék feketeszdret bekapni, mint borozgatni. Helyrerakja az emésztést, a zsírégetést beindítja és csodálatosan alacsonyan tartja a vércukrot. hatékonyabb sok gyógyszernél! És ne felejtsük el, rákmegelőző hatása van!

loading...