Kezdőlap EGÉSZSÉG Minden anorexiás, csontsovány ember lelkibeteg, önmagukat teszik egészségtelenné!

Minden anorexiás, csontsovány ember lelkibeteg, önmagukat teszik egészségtelenné!

A testünk abban a percben, amint nem érzi jól magát “a bőrében”, egy betegség kialakulásával vagy fájdalommal jelez. A lélek azonban ennél összetettebb, egyből nem jelez, csak lappanganak a problémák, és idő kell ahhoz, míg rájövünk, hogy mi is áll tulajdonképp a kialakult betegség hátterében.

Minden betegség mögött érdemes megkeresni nem csak a testi, hanem a lelki problémákat is. Együtt, a test és lélek egészsége adja az élet teljességét.

Nézzük, milyen lelki problémák állhatnak az anorexia hátterében!

Az anorexia, alultápláltság, vagy étvágytalanság hátterében szinte minden esetben a szeretethiány áll. Az anorexiás ember már nem akar élni, nincs motivációja, nem lát semmi okot arra, hogy táplálékot juttasson a szervezetébe. Nem szereti saját magát, és az életet sem, mondhatjuk azt is, hogy már-már gyűlöli önmagát. Az anorexiás személy egy igen nagy lelki fájdalommal és teherrel él együtt.

A táplálkozásszakértők szerint nem azon kell görcsölni, hogy az anorexiás személy visszanyerje az étvágyát, hanem az az elsődleges cél, hogy újra szeresse önmagát és az életét. Ha ez bekövetkezik, akkor szépen az étvágya is vissza fog jönni. Az anorexiás embernél a legnagyobb sikereket a szeretettel, és a szeretetre való rátalálással lehet elérni. A legnagyobb kihívás, hogy elfogadja, és szeresse önmagát, és akkor minden meg fog oldódni!

Mindannyian kerülünk életünk során lelkileg mélypontra. Figyeljünk oda egymásra, és, ha úgy látjuk, hogy nagyobb a baj, kérjünk segítséget!

tudasfaja.com

loading...