Kezdőlap EGÉSZSÉG Miért hízunk látszólag ok nélkül? Így szabályozd a pajzsmirigyed, mert ő az...

Miért hízunk látszólag ok nélkül? Így szabályozd a pajzsmirigyed, mert ő az oka ennek!

A szervezetünk megfelelő működéséért felelős endokrin rendszerünk számos mirigyet tartalmaz, olyan hormonokat termelnek, melyek nélkül nem tudnánk megfelelően élni.

Gyakran előfordul, hogy ezeknek a hormonoknak felborul a működése, és a termelődése, és ezzel együtt felborul a szervezetünkben is az egyensúly. Nyakunk első részén található mirigy, a pajzsmirigy felelős többekközt a testsúlyunk szabályozásáért, és az anyagcseréért is.

A pajzsmirigy az önkifejezés központja

A nyak valójában az önkifejezésünk központja, arról árulkodik, hogy milyen a viszonyunk a külvilággal. Képesek vagyunk felismerni, és kifejezni azt, amire vágyunk? Ami erősebbé tesz, ami gazdagít, és ami fejleszt. A pajzsmirigy a kreativitás jelképe. Megfelelő működésében az öntudatosság, és a magabiztosság is szerepet játszik.

Kétféle pajzsmirigy zavar létezik: a túlműködés, és az alulműködés

Mindkettő azzal áll kapcsolatban, hogy nem azt tesszük, amit igazán szeretnénk. A vágyaink, és a hétköznap életünk egymástól nagyon távol állnak. Senki nem érti meg, hogy mit szeretnénk, de tulajdonképp nem is mondjuk el, hogy mit szeretnénk, mert nem látjuk értemét. Attól félünk, hogy mások nem fogadnak el, vagy kinevetnek, ha igazi önmagunkat mutatjuk. Ez a viselkedésünk gátat szab a pajzsmirigy megfelelő működésének.

Bosszú vagy lemondás?

A szakirodalom szerint a pajzsmirigy túlműködés hátterében valójában bosszúvágy áll. Elfojtjuk a belső vágyainkat, és állandóan lemondunk mindenről, ami igazán érdekelne. Ez pedig felemészti az ember cselekvőképességét, érdeklődését, és produktivitását is.

Az alulműködés következtében a pajzsmirigy már nem termel elegendő hormont, ezért a test raktározni kezd. Az illető személy lemond arról, hogy kifejezze önmagát, fáradékonyság, és súlygyarapodás jelentkezik. Elfojtott vágyakkal és frusztrációval is meg kell küzdenie.

Mit tehetünk?

A legegyszerűbb módszer az, ha megpróbálunk világosan, és egyértelműen kommunikálni. Ne fojtsuk el érzéseinket, vágyainkat. Ha egy mérgező kapcsolatba élünk, inkább lépjünk ki, mint hogy egész életünkben nyeljünk, és halmozzuk a frusztrációt. Őrizzük meg testi és lelki szabadságunk minden körülmények között, hagyjuk utat a kreativitásunknak, szárnyaljunk, és akkor a nem kell plusz kilókkal küzdenünk, a pajzsmirigyünk is rendben fog működni.

tudasfaja.com

loading...