Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szüntesd meg az isiászt és a hátfájást egy teniszlabda segítségével

Így szüntesd meg az isiászt és a hátfájást egy teniszlabda segítségével

Az ülőideg a leghosszabb ideg a testünkben, amely a csípőtől egészen a térdekig lefut, ahol két ágra oszlik. Számos izomrost beidegzéséért felelős ezen a régión, így a tünetek is kiterjedtek lehetnek. Ha ez az ideg a gerincvelőből kilépve nyomódik, akkor érzéskiesés, részleges bénulás és fájdalom is tapasztalható.

A kiváltó okok között több tényező is szerepel, de a leggyakoribbak a…

  • helytelen testtartás,
  • ülő életmód,
  • kevés fizikai aktivitás,
  • elhízás,
  • sportsérülések.

A fájdalom magától is spontán oldódik nagyjából 6 hét alatt, de ezt az időtartamot nem muszáj kivárni. Létezik ugyanis egy otthoni megoldás, amellyel enyhíthetőek a tünetek.

Mi lehet a megoldás?

Azon kívül, hogy gyulladáscsökkentő hatású gyógynövényekhez nyúlsz, fizikai módszert is alkalmazhatsz a fájdalom enyhítésére. Maga a technika is okozhat kisebb fájdalmakat, de ez természetes. Ha úgy érzed, hogy elviselhetetlen a fájdalom, akkor azonnal hagyd abba.

A teniszlabda módszer több kezelési terület hatásait ötvözi, mint az akupresszúra, reflexológia és masszázs.

Hogyan kell csinálni?

Ehhez szükséged lesz egy teniszlabdára és egy szabad felületre a talajon. Feküdj hanyatt és helyezd a labdát arra a pontra, ahol a fájdalmat érzed. A lábad hajlíts be térdnél és nehezedj a labdára, de lábbal is tartsd magad. Ezután kezdd el előre-hátra, jobbra-balra mozgatni a törzsed a lábad segítségével. Közben lényegében gördülsz végig a labdán, amely masszírozza a kérdéses részt.Végez 30-60 másodpercig, majd pihenj 5-10 percet és ismételj. A gyakorlat közben lazulj el, amennyire csak lehet.

Nézd meg az oktatóvideót itt!

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...