Kezdőlap EGÉSZSÉG Leesett az állunk: tudtad, hogy ez történik veled, ha napraforgómagot eszel?!

Leesett az állunk: tudtad, hogy ez történik veled, ha napraforgómagot eszel?!

A napraforgó mag az egyik kedvenc ropogtatni való nasink, a chips-korszak ideje előtt minden filmezés közben elfogyott belőle egy pár csomaggal. Kétségtelen, hogy pörköletlen és sótlanul egészségesebb. Ismerkedjünk meg vele, hiszen az egyik legegészségesebb magunk.

 

Igen gazdag fehérjeforrás,  de sok benne vitamin, ásványi anyag, és rost is. Ezek közül a legértékesebb a napraforgóban nagy mennyiségben megtalálható E-vitamin, mely segít a káros szabad gyökök semlegesítésében, és kiváló gyulladáscsökkentő.

Megakadályozza a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, és növeli a szív és érrendszer egészségét. Hatásos lehet asztma, ízületi gyulladások, és csontritkulás esetén is.

Legutóbbi kutatások alapján kimutatták, hogy a napraforgómag sok magnéziumot tartalmaz, ezért hatékony vérnyomáscsökkentőként tartják számon. Ahhoz, hogy minél jobban ki tudjuk élvezni áldásos hatásait, fogyasszunk belőle rendszeresen egy-egy marékkal. Keverhetjük salátákba, turmixokba, főzelékekbe is, de semmiképp se sózzuk és pörköljük meg.

 Szerző: tudasfaja.com

loading...