Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS “Kipróbálják” egymás feleségét, akár évekre is feleséget cserélnek és ez még nem...

“Kipróbálják” egymás feleségét, akár évekre is feleséget cserélnek és ez még nem minden! Így élnek az eszkimók!

Az eszkimók több száz éven keresztül ugyanazokat a szokásokat alkalmazták, mondhatni azt is, hogy apáról fiúra száll náluk a nemi élet hagyománya. Ítélkezni felettük egyáltalán nem tanácsos, maximum annyit tehetünk, hogy elfogadjuk, hogy náluk ez a szokást.

Ha közelebbről megismerkedünk a ezen szokásaikkal, igen furcsának, sőt egyesek szerint akár felháborítónak is találhatjuk azokat, hiszen merőben eltérő attól, amit eddig láttunk, tapasztaltunk.

A lányokat már egészen kiskorúktól teljes alárendeltségre tanítják, vagyis életüket a férjüknek, és annak családjának (főleg férfi tagjainak) szentelik.

Az eszkimóknál teljesen megszokott dolog, hogy a férj átadja a feleségét egy másik férfinak is egy kis élvezet céljából. Ebből pedig nem születik harag, nem minősítik megcsalásnak, ez így van rendjén.

“Minden, ami jó, megosztom veled”-elvén élnek. Régen már tíz éves korukban kiházasították a fiatal lányt. Születése utáni időben már úgy nevelték, hogy tudták, ki lesz a férje, és miután betöltötte a tíz évet hozzá is adták, összeköltöztek.

A fiatal feleséget nem csak a férje, de az apósa is “kipróbálta”, ezt teljesen természetes szokás volt. A házastársi kötelességei közé tartozott, hogy az apósnak is átadja magát, és nem is mondhatott nemet a dologra.

Mivel nagyon nagy területen, és óriás távolságra laktak egymástól a családok, az is előfordult, hogy akár egy évre is elcserélték feleségeiket.

A szibériai, és a grönlandi eszkimók gyakran felajánlották egy alkalomra, egy kis ajándékért cserébe a feleségeiket az oda látogató turistáknak. Ha a vendég is a feleségével érkezett, akkor elvárták a cserét, majd a végén egy óriási vacsorával ünnepelték az akciót.

Az eszkimóknál szokás volt az orgiázás is, ahol a sámán is bekapcsolódott a szertartásba, és közben a segítő szellemekkel is kapcsolatba léptek.

Az sem volt ritka számukra, hogy négyesben éltek, vagyis két házaspár, külön háztartás vezetve, de együtt éltek. Itt az gyakran zajlott párcserés együttlét.

tudasfaja.com

loading...